Štiridnevno kraparsko ribiško druženje ribičev ob kroških gramoznicah

Na druženju pri ulovu rib krapov sta zmagala člana Ribiške družine Brežice

Prlekija-on.net, četrtek, 25. junij 2020 ob 18:43
Štiridnevno kraparsko ribiško druženje

Štiridnevno kraparsko ribiško druženje

Po sprostitvi omejitev zaradi novega koronavirusa v Sloveniji je karaparska sekcija, ki deluje znotraj Ribiške družine Murska Sobota na ribolovu v gramoznicah pri Krogu pri Murski Soboti, pripravila štiridnevno ribiško kraparsko druženje. Kraparsko sekcijo vodi Dejan Bukovec. Za ribiče iz vseh koncev Slovenije je bilo kraparsko druženje kot nalašč primerno, kajti po nekaj tednih so lahko spet veselo namakali trnke in lovili ribe krape in amur, ki se je štel kot ulov. Ribiči so kar štiri dni preživeli v naravi, ob vodi, kjer so namakali ribiške trnke 24 ur dnevno. Ribiči so lovili na kraparske ribiške palice z različnimi vabami od koruze so bojlesov.

Ulov rib je potekal na grunt z razvozom vab s vodnim čolnom, pri čemer so s pomočjo vodnega čolna nastavljali vabe, kar je bilo za ribiče posebno doživetje saj so lovili podnevi in ponoči. Druženje je bilo na sedmih ribolovnih mestih po dva tekmovalca - ribiča iz posameznih Ribiških družin iz cele Slovenije. Ob koncu druženja so razglasili najboljše tekmovalce, ki so prejeli praktične nagrade, ki so so jih prispevale razne ribiške trgovine.

Razglasili so praktične nagrade za prva tri mesta, hkrati pa so razglasili tekmovalca, ki je ujel največjo ribo in najmanjšo ribo. Prvo mesto je zasedla ekipa Carp Lovers v sestavi Rok Borštnar iz Rimskih Toplic in Gregor Čečelič iz Zagorja ob Savi, oba člana Ribiške družine Brežice, ki sta skupaj ulovila 28,92 kg rib, drugo mesto je pripadlo ekipi Duo kukuruz z 20,64 kg ulovljenih rib in tretje mesto ekipa Plavčkara z 18,40 kg ulovljenih rib. Največjo ribo je ulovil Žan Koltaj in sicer je na tehtnici pokazala 14,32 kg, najmanjšo ribo pa Gregor Čečelič, ki je tehtala 4,76 kg.

Jože Žerdin



Več v Družabno