Tekmovali v pripravi »pohanega pišeka«

Po težki odločitvi s strani komisije so 1. mesto prejeli Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci, ki jih v naslednjem letu čaka organizacija dogodka

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. junij 2020 ob 17:35
1. mesto so prejeli Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci

1. mesto so prejeli Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci

Na praznični četrtek, 25. junija, se je po osrednji prireditvi ob državnem prazniku v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, pričelo že tradicionalno kulinarično tekmovanje. Letos so ekipe, namesto v kuhanju piščančje obare, tekmovale v pripravi »pohanega pišeka«. Tokratni organizatorji so bili člani Turističnega društva Vitomarci. Tekmovalo je 8 ekip sestavljenih iz članov lokalnih društev in vaških odborov.

Po težki odločitvi s strani komisije so 1. mesto prejeli Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci, ki jih v naslednjem letu čaka organizacija dogodka. Komisija je ocenjevala izgled in pripravo delovne površine, pravilni razrez piščanca, inovativnost, tradicionalnost, okus ter prezentacijo jedi. Istočasno se je na območju občine Sv. Andraž v Slov. goricah nahajalo lepo število umetnikov, ki so na platna prenašali lepote območja. Slike bodo na voljo tudi na ogled v prenovljeni občinski kleti E(t)NOTEKI.

Tekmovanje v pripravi pohanega pišeka
Tekmovanje v pripravi »pohanega pišeka«


Več v Družabno