Zaradi slabega epidemiološkega stanja odpovedano zdravstveno letovanje otrok v Baški

Zaradi preventivnih ukrepov, tveganja in nevarnosti okužb, ki nastajajo zaradi ponovnega izbruha Covid-19 in vse slabše epidemiološke situacije na Hrvaškem, so po temeljitem premisleku sprejeli odločitev o odpovedi Zdravstvenega letovanja v Baški.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. junij 2020 ob 21:36
Baška

Baška

Pred kratkim smo poročali o zbiranju prijav za zdravstveno letovanje v Baški za 92 otrok iz UE Ljutomer, ki bi tam bili v izmeni od 21. do 31. julija. A so nam sedaj iz Društva prijateljev mladine Ljutomer sporočili, da je zaradi epidemije in slabega epidemiološkega stanja na Hrvaškem zdravstveno letovanje odpovedano.

"Sporočamo vam, da smo zaradi preventivnih ukrepov, tveganja in nevarnosti okužb, ki nastajajo zaradi ponovnega izbruha Covid-19 in vse slabše epidemiološke situacije na Hrvaškem, po temeljitem premisleku sprejeli odločitev o odpovedi Zdravstvenega letovanja v Baški.

Ob tako velikem številu otrok ne smemo tvegati in moramo upoštevati priporočila in navodila NJIZ (Nacionalnega inštituta za javno zdravje) Slovenije ter HZJZ (Hrvaški zavod za javno zdravje) o zmanjšanju prenosa okužb, saj je najpomembnejše varstvo in zdravje vaših otrok. 

Zahvaljujemo se vam za zaupanje vaših otrok, v upanju, da bomo v naslednjem letu ponovno izvedli letovanje in nepozabne počitnice na morju," so ob tem zapisali.



Več v Kultura in izobraževanje