Žalna seja v spomin na župana Občine Starše Bojana Kirbiša

Bojan Kirbiš je bil župan Občine Starše od leta 2010, žal je tretji mandat predčasno zaključil

Prlekija-on.net, sreda, 1. julij 2020 ob 20:39
Žalna seja

Žalna seja

V torek so se v Dnevnem centru aktivnosti (DCA) Loka na žalni seji poklonili spominu na Bojana Kirbiša. Preminulemu županu so se z minuto molka poklonili občinski svetniki, zaposleni v občinski upravi in podjetju Gradnje Starše, predstavniki krajevnih skupnosti in predstavniki društev. Žalni zbor je nagovoril podžupan Občine Starše Marjan Malek. Na žalni slovesnosti so bili prisotni tudi člani njegove družine žena Metka, sin Nino in hčerka Ana.

Bojan Kirbiš je bil župan Občine Starše od leta 2010, žal je tretji mandat predčasno zaključil. Preden je vstopil v politiko je svojo poklicno pot, kot gradbeni inženir posvetil gradbeništvu, najprej pri SCT d.d., kasneje pa v gradbenem podjetu CESTOGRADNJE d.o.o., ki ga je ustanovil s prijateljem.

Bojan Kirbiš, foto: Občina Starše

Umrl je župan Bojan Kirbiš


Že kot mlad fant je spadal med aktivnejše, saj se je ukvarjal z nogometom, radioamaterstvom in judom, katerega je prenašal tudi na mlajše rodove. Kot predsednik mladine je združeval mlade pri raznih delovnih akcijah in izletih.

Ob vseh aktivnostih mu je bila blizu narava zato je vstopil v lovske vrste, kjer je bil aktivnem v strelski sekciji na tekmovanjih v streljanju na glinaste golobe. Bil je tudi potapljač in ribič. Ob čutu do narave je imel tudi čut do sočloveka in stisko ljudi, zato se je pridružil tudi Lions klubu Maribor, kjer je pomagal pri številnih dobrodelnih akcijah. Kljub napornemu urniku se je vedno rad vračal v krog svoje družine in pomagal ženi pri vzgoji sina in hčerke. Kljub zdravstvenim težavam je s polno močjo, koliko mu je dopuščalo zdravje, nadaljeval delo dokler je lahko, ni se ustavil, še druge je vedno bodril z besedami: "Saj bo, gremo naprej."

Skozi njegovo življenjsko pot se je na žalni slovesnosti z besedami sprehodil podžupan občine Marjan Malek in svoj govor zaključil z besedami: "Spoštovani Bojan, tvoje zdravje in počutje smo občani ob tvoji družini zelo pozorno spremljali, nismo niti malo slutili, da se bo prenehala tvoja pot življenja, da se bomo danes zbrali občani, občanke, predstavniki društev, prijatelji ali tvoji znanci, člani občinskega sveta, delavci občinske uprave in podjetja Gradnje, da spregovorimo o tebi in na ta način na žalni seji poslovimo od tebe Bojan, kot moža, očeta, brata in seveda od župana Občine Starše".

Bojan Kirbiš



Več v Kultura in izobraževanje