Ponekod klestila toča

Piha tudi močan veter, močnejša neurja pa se pojavljajo na območju Gornje Radgone in Goričkega

Prlekija-on.net, sreda, 1. julij 2020 ob 21:12
Zapihal je močan veter

Zapihal je močan veter

V sredo popoldan so Slovenijo ponekod zajele močnejša neurja s točo, velika verjetnost pojavljanja toče je bila na severovzhodu. Zapihal je močan veter, močnejša neurja so se pojavila na območju Gornje Radgone in Goričkega. Toča pa je danes že klestila na območju Vranskega, Trbovelj, Lukovice...

Po napovedih Agencije RS za okolje (ARSO), bo zvečer še nastala kakšna nevihta, ponoči pa se bo ozračje prehodno umirilo.

Verjetnost toče
Verjetnost pojavljanja toče, vir: ARSO
Neurje
Močnejša neurja se pojavljajo na območju Gornje Radgone in Goričkega, vir: ARSO
Močno neurje nad Vranskim, 1. 7. 2020

Takšno je bilo stanje ob popoldanskem neurju na območju Vranskega. Nevihta superceličnega tipa je postregla s silovitim nalivom, močnim nevihtnim pišem in debelejšo točo, ki je ponekod povzročila gmotno škodo. Video nam je poslal Sandi Jug. Hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 01. julij 2020
Toča, Trbovlje, 1. 7. 2020

Na območju Trbovelj je danes zvečer padala debela toča, ki je ponekod povzročila gmotno škodo. Toča je ponekod v premeru dosegla debelino okrog 4 cm. Video nam je poslala Katja Petek. Hvala za poročanje!

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 01. julij 2020

Današnja močna nevihta, ki se je okrepila med Trojanami in Vranskim ter potovala v smeri Celjske kotline, se je nato...

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 01. julij 2020

Posledice močne nevihte s točo na območju Vranskega. Nina Kristovič, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 01. julij 2020

Supercelična nevihta, ki se je razvila med Trojanami in Vranskim je na območju Vranskega postregla s silovitimi nalivi,...

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 01. julij 2020

Tudi v četrtek možne nevihte

V četrtek bo spremenljivo oblačno. Na zahodu bodo prve plohe in nevihte možne že zjutraj, drugod povečini sredi dneva in popoldne, ponekod se bodo nadaljevale tudi v noč na petek. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 25 do 30 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. V soboto bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno jasnilo. V nedeljo bo pretežno jasno in spet bolj vroče.



Več v Narava