Radenska Adriatic Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila denar za nakup aparature za ultrazvočno diagnostiko

Radenska Adriatic je s prispevkom pripomogla, da je bolnišnica korak bližje ciljem in vrednotam, ki jih s svojim delom razvijajo na področju zdravstva

Prlekija-on.net, sreda, 8. julij 2020 ob 13:57
Donacija Radenske Adriatic

Donacija Radenske Adriatic

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so se razveselili novega aparata za ultrazvočno diagnostiko, ki so ga kupili ob pomoči donacije podjetje Radenska Adriatic iz Boračeve. Vrhunski ultrazvočni diagnostični aparat (3D/4D) za področje ginekologije in porodništva je zaradi manjše dimenzije in teže povsem mobilen in primeren za premikanje med ambulantami in za uporabo v operacijskem bloku. Omogoča avtomatizirane biometrične meritve ploda in analizo 3D anomalij maternice. Za aparat, vreden 48.500 evrov, bo 30.000 evrov prispevala Radenska Adriatic, ostalo bo dodala bolnišnica. "Za nas pomeni aparat veliko pridobitev, saj bo pripomogel k hitri diagnostiki ginekoloških in porodniških stanj," pravijo v SBMS.

Po besedah Egle Wehle, direktorice marketinga v Radenski Adriatic, je donacija del mozaika trajnosti, ki ga v Radenski sestavljajo skupaj z zaposlenimi. "V Radenski smo hvaležni za priložnost, da lahko prispevamo k boljšemu jutri za vse nas in za prihodnje generacije. K temu smo se zavezali kot podjetje in kot posamezniki, saj smo polovico podarjenega zneska prispevali zaposleni, s prostovoljnimi prispevki. Zato gre velika zahvala tudi vsem zaposlenim, ki resnično živijo z lokalnim okoljem," je povedala Wehlejeva ter dodala, da je še vedno aktualen projekt Trojčki, s katerim »tri srca« ponujajo pomoč družinam novorojenih trojčkov.

Radenska Adriatic je s prispevkom pripomogla, da je bolnišnica korak bližje ciljem in vrednotam, ki jih s svojim delom razvijajo na področju zdravstva.

Vodstvo bolnišnice se ob tem zahvaljuje za velikodušnost, srčnost in plemenitost.



Več v Gospodarstvo