Maturantom in maturantkam GFML podelili spričevala

Na zelenici za šolo v Ljutomeru je potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 14. julij 2020 ob 09:04
Podelitev maturitetnih spričeval na GFML

Podelitev maturitetnih spričeval na GFML

V ponedeljek, 13. julija, je v Ljutomeru potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval dijakom in dijakinjam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Za razliko od prejšnjih let, ko je podelitev potekala na Glavnem trgu ob navzočnosti številnih obiskovalcev in predvsem staršev, je tokrat zaradi prepovedi vlade o združevanju ljudi ta potekala na zelenici za šolo, kjer je bil postavljen prireditveni šotor.

Na GFML so veseli, da so kljub epidemiji koronavirusa letošnjo maturo lahko izpeljali varno in v celoti, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela mature.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Znani so rezultati poklicne mature na GFML


Pa vendar je tudi 19. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer dosegla izjemen rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 43 dijakov in dijakinj; 42 jih je poklicno maturo uspešno opravilo, en dijak pa je bil neuspešen iz enega predmeta. Tako lahko rečemo, da je poklicna matura opravljena s 97,67 %.

Trije maturanti so dosegli prag 22 (od 23) točk, eden od njih pa je dosegel vse možne točke, torej 23. Vsi so postali zlati maturanti in so na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati (diamantni) maturant s 23 točkami je postal Žan Smej (občina Beltinci), zlati maturantki z 22 točkami sta Dolores Marič (občina Moravske Toplice) in Tadeja Fras (občina Sveti Jurij ob Ščavnici).

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo osem kandidatk in en kandidat. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih,...

Tudi letošnja 26. generacija sedanje eksterne mature oz. 54. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat. Četrti letnik je obiskovalo 107 dijakinj in dijakov, k splošni maturi na spomladanskem roku jih je pristopilo 104. Od tega jih je 102 bilo uspešnih, dva pa žal neuspešna. Splošna matura je tako opravljena 98 %. Povprečno število pridobljenih točk vseh, ki so pristopili k spomladanski maturi je 20,74. Povprečno število pridobljenih točk maturantov, ki so jo pozitvibno opravili, pa je 21,15.

Pet maturantov, kar je 4,8 % od vseh, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Zlati maturanti pomladanske splošne mature 2020 so Nika Klemenčič (občina Sv. Tomaž), Nicole Ravš (občina Murska Sobota), Ivo Prelog (občina Beltinci), Ana Maučec (občina Murska Sobota) ter dijakinja, ki ne želi javne objave.

Za kulturni program je poskrbela Katarina Šebök, vse pa je nagovoril tudi ravnatelj GFML, Zvonko Kustec, ki je maturantom in maturantkam podelil spričevala. Kipce dr. Franca Miklošiča so prejeli zlati in diamantni maturantje. Kipca so prejeli še dijaki, ki so v tej generaciji posebej izstopali, sodelovali v različnih ustvarjanjih in dejavnostih, to so bili Jure Miholič, Katarina Šebök in Žiga Horvat.

Celotno podelitev ste si lahko tudi v živo ogledali preko spleta, spodaj si lahko ogledate posnetek.

Foto: Špela Jambriško

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Znani so tudi rezultati splošne mature na GFML




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje