Vlada odpravila prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah in praznikih

S tem se trgovcem znova omogoči, da obratovalni čas določijo v skladu s svojo poslovno odločitvijo.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. julij 2020 ob 17:10
Trgovci bodo lahko obratovalni čas spet določili v skladu s svojo poslovno odločitvijo

Trgovci bodo lahko obratovalni čas spet določili v skladu s svojo poslovno odločitvijo

Vlada Republike Slovenije je na 27. redni seji določila besedilo predloga Zakona o učinkoviti rabi energije, sprejela Usmeritve za pripravo predloga Rebalansa proračuna RS za leto 2020, predloga Sprememb proračuna RS za leto 2021 in predloga Proračuna RS za leto 2022 ter odločila, da se ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo podaljša do 31. avgusta 2020. Vlada je odpravila tudi določitev minimalnega obratovalnega časa trgovin in odpravila prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah.

Vlada Republike Slovenije je določila besedilo predloga Zakona o učinkoviti rabi energije, ki opredeljuje ukrepe za spodbujanje energetske učinkovitosti, ukrepe za povečanje učinkovite rabe energije, zahteve energetske učinkovitosti za proizvode ter zagotavljanje energetske učinkovitosti stavb, vsebuje pa tudi prilagoditve evropski zakonodaji.

Vlada je na današnji seji sprejela Usmeritve za pripravo predloga Rebalansa proračuna RS za leto 2020, predloga Sprememb proračuna RS za leto 2021 in predloga Proračuna RS za leto 2022. Rebalans državnega proračuna za leto 2020 je treba pripraviti, zaradi epidemije koronavirusa, ki vpliva na višji obseg izdatkov proračuna države.

Vlada je odločila, da se ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, ki ga določa Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 podaljša do 31. avgusta 2020.

Trgovci bodo lahko obratovalni čas spet določili v skladu s svojo poslovno odločitvijo

Vlada je sprejela spremembo Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katero se odpravi določitev minimalnega obratovalnega časa in odpravi prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah in z zakonom določenim dela prostih dnevih. S tem se trgovcem znova omogoči, da obratovalni čas določijo v skladu s svojo poslovno odločitvijo. Še vedno pa ostajajo zaprti nočni klubi in diskoteke.

Podaljšana veljavnost odloka o obveznem nošenju zaščitnih mask in omejitev zbiranja

Prav tako je vlada podaljšala veljavnost odloka o obveznem nošenju zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza v zaprtem javnem prostoru ter obveznega razkuževanja rok.

Vlada je odločila, da se obstoječe omejitve iz odloka o omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi uporabljajo še naprej.



Več v Gospodarstvo