Zakonca Zanjkovič iz Gibine sta poročena že 50 let

Ciril in Albina Zanjkovič iz Gibine sta po 50. letih skupnega zakonskega življenja obeležila zlato poroko

Prlekija-on.net, sreda, 29. julij 2020 ob 11:00
Zlata poroka Ciril in Albina Zanjkovič

Zlata poroka Ciril in Albina Zanjkovič

Pred 50. leti sta se v župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka na Razkrižju poročila, danes zlatoporočenca Ciril in Albina Zanjkovič iz Gibine. Po 50. letih skupnega zakonskega življenja sta se učakala zlate poroke. Ob obletnici sta se s svojimi najdražjimi v domači župnijski cerkvi na Razkrižju udeležila zahvalne svete maše, katero je daroval župnik Franc Režonja, ki jima je ob zlati poroki čestital in v spomin podaril priložnostno darilo.

Ciril, rojen leta 1945, se je izučil za mlekarskega tehnika in bil zaposlen v podjetju Mlekopromet v Ljutomeru. Ob delu pa je še bil aktiven v tedanji Krajevni skupnosti Razkrižje in v sedanji občini Razkrižje. Ciril je bil dva mandata podžupan občine Razkrižje in svetnik v občinskem svetu občine Razkrižje. Ob tem pa ga je veselilo petje.

Žena Albina, rojena leta 1950, se je pred 50 leti primožila na možev dom iz Stare Ceste pri Ljutomeru, kjer sta zaživela skupno zakonsko življenje. Nekaj let je bila zaposlena v podjetju Mlekopromet v Ljutomeru, nato pa je ostala doma, se posvetila gospodinjskim delom, vzgoji otrok ter skrbi za dom in družino. V zakonu je povila štiri otroke. Družine pa so ju obogatile s šestimi vnuki.

Oba že več kot 40 let pojeta v cerkvenem pevskem zboru župnije Razkrižje, aktivna pa sta tudi v Turistično narodopisnem društvu Razkrižje. Albina je aktivna v molitveni skupini rože rožnega venca v razkriški župniji, rada pa pomaga pri krasitvi in čiščenju cerkve. Posebnost domačije Zanjkovič je v tem, da vsakega sprejmejo z odprtimi rokami, kajti pri njih se zbirajo ljudje dobre volje, vsakemu namenijo dobro besedo. Po dolini Gibina se večkrat zasliši lepa domača ljudska pesem. Albina rada peče domače prleške kulinarične jedi, pogače, kvasenice, postržjače, na mizi pa večkrat diši po prleški tünki.

Jože Žerdin



Več v Kultura in izobraževanje