Dušan Zorko z Vittorino Jet osvojil pokal memoriala Janka Makoterja v trajno last

Na sporedu je bilo osem dirk, vključno z memorialom Janka Makoterja ter promocijsko dirko ponijev.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. avgust 2020 ob 08:48
Dušan Zorko in Vittorina Jet

Dušan Zorko in Vittorina Jet

V nedeljo, 2. avgusta, so v Ljutomeru potekale druge kasaške dirke, saj se je letos sezona zaradi epidemije COVID-19 pričela komaj v juniju.  Tradicionalne dirke dan po Prleškem sejmu na ljutomerskem hipodromu, so bile vedno množično obiskane, tokrat je zaradi omejitev bilo manj ljudi, organizatorji pa ob tem zagotavljajo tudi vse predpise NIJZ.

Dirke ste si lahko ogledali tudi v živo na našem portalu, na sporedu pa je bilo osem dirk, vključno z memorialom Janka Makoterja ter promocijsko dirko ponijev.

V prvi dirki, kjer so nastopili 3 do 6-letni slovenski kasači, je savil Prime MS z Mitjem Slavičem (KK Ljutomer), v drugi dirki so nastopili 3 do 14-letni slovenski kasači z zaslužkom do 4.500 evrov, kjer je slavila Denisa z Jožetom Sagajem ml. (KK Ljutomer), v tretji dirki pa so nastopili 3 do 14-letni slovenski kasači z zaslužkom do 6.000 evrov. Tu je slavil Leonardo Dream z Milanom Žanom (KK Komenda).

V četrti dirki so nastopili 3 do 14-letni evropski kasači z zaslužkom do 10.000 evrov in slovenski kasači do 15.000 evrov. Slavila je Louise Luna z Renejem Hanžekovičem (KK Ljutomer), v peti dirki so nastopili 3 do 14-letni evropski kasači z zaslužkom do 15.000 evrov. Slavil je Jubilee Street z Jožetom Sagajem ml. (KK Ljutomer).

Sledila je šesta dirka, memorial Janka Makoterja, kjer so nastopili 3 do 14-letni mednarodni kasači. V tej dirki je slavila Vittorina Jet, lastnika Mira Pirca (KD Krim) ter trenerja in voznika Dušana Zorka, kar je bila tretja zaporedna zmaga Zorka na tem memorialu, s čimer je pokal osvojil v trajno last. Pokal je Dušanu izročil Saša Makoter s hčerko, čestital mu je tudi predsednik KK Ljutomer, mag. Janez Slavič.

Sledila je še promocijska dirka ponijev ter zadnja dirka francoskih kobil, kjer je slavila Estelle De La Dive z Jožetom Sagajem ml. (KD Sl. Gorice Lenart).

Vsi podrobni rezultati so dosegljivi tukaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport