Policisti dvakrat posredovali zaradi sporov v gostinskih lokalih

Na kraju je v enem od lokalov bilo ugotovljeno, da so se fizično sprli gosti lokala, kateri pa so pred prihodom patrulje na kraj le-tega zapustile.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. avgust 2020 ob 14:26
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 31. julija, ob 13:25 uri je najditelj iz Frankovcev na PP prinesel črno moško usnjeno denarnico, na pregib s predali in vsebino. Obveščen je bil lastnik denarnice iz Cerovca Stanka Vraza, kateri je ob 14:22 uri na PP proti podpisu, prevzel izgubljeno denarnico z vsebino.

Ob 20:41 uri so na železniškem postajališču Pušenci obravnavali tatvino gorskega kolesa znamke Nakamura, modro-črne barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 23:25 uri so opravili intervencijo v gostinskem lokalu na območju Središča ob Dravi, kjer sta se med sabo sprla dva gosta. Kršitelju bo izdana globa.

V soboto, 1. avgusta, ob 09.15 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog, ter za 24 ur prepovedana vožnja.

Ob 14.22 so v Pavlovcih vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog, saj je vozil pod vplivom alkohola. Ob 15.39 so posredovali v Ivanjkovcih, kjer je kršitelj prijavitelja motil s hrupom. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Ob 16.30 so bili obveščeni o najdbi denarja na enem od bankomatov. Najditeljici je bilo izdano potrdilo, denar pa bo vrnjen lastniku.

Ob 19.54 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so se fizično sprli gosti lokala, kateri pa so pred prihodom patrulje na kraj le-tega zapustile. Sledi zbiranje obvestil in po končanih zbranih obvestilih ustrezen zaključek.

Ob 22.48 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bil izločen iz prometa, proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in sledi predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajnem sodišču.

Ob 02.22 so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je pokazal rezultat 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto proti potrdilu vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 03.30 so nudili pomoč PP Gorišnica pri obravnavi prijetih šestih državljanov Irana.

V nedeljo, 2. avgusta, ob 21.36 so obravnavali povoženje divjadi. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.



Več v Črna kronika