Minister in ministrica nazdravila v Prlekiji: »Dva. Pivca. #dopustDoma #vinskadezela«

Logar in Pivčeva sta minuli vikend očitno odkrivala lepote Prlekije in nazdravila s šiponom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. avgust 2020 ob 16:181
Minister in ministrica sta nazdravila v Zidanici Malek in odkrivala lepote Prlekije

Minister in ministrica sta nazdravila v Zidanici Malek in odkrivala lepote Prlekije

Kmetijska ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec in zunanji minister Anže Logar sta v minulem vikendu nazdravila v Prlekiji, od koder izhaja ministrica in kjer verjamamo, da sta med oddihom uživala. Logar je na Instagramu objavil fotografije, na kateri nazdravljata z vinom v Zidanici Malek v Svetinjah. Poleg je objavil tudi fotografijo vinograda, šipona in računa ter pripisal »Dva. Pivca. #dopustDoma #vinskadezela«.

View this post on Instagram

Dva. Pivca. #dopustDoma #vinskadezela

A post shared by Anže Logar (@anze.logar) on

Pivčeva je sicer v zadnjih tednih na tnalu dela javnosti zaradi zasebno-službenega obiska podjetja Vinakras ter nato še obiska v Izoli, kjer naj bi ji po navedbah Televizije Slovenija nastanitev plačala občina. Predhodni preizkus glede gostovanja Pivčeve na Krasu preverja Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), ki preverja tudi okoliščine obiska v Izoli, a še ne morejo govoriti o kršitvah določb protikorupcijskega zakona, navajajo. Ministrica pa bo na vsa vprašanja odgovarjala, ko se vrne z dopusta. Pojasnila od Pivčeve pričakujejo tudi v poslanski skupini DeSUS, ki jo vodi Franc Jurša. Sestanek naj bi bil ta petek v prostorih Državnega zbora. A Pivčeva je na Twitterju že objavila, da z dopusta pride predvidoma v ponedeljek in bo poslancem podala pojasnila.

Premier Janez Janša je sicer po tem, ko so se pojavili očitki glede obiska kmetijske ministrice na Krasu, na Twitterju zapisal: "Od članov vlade se enako kot povsod drugod v normalnem svetu pričakuje, da bodo promovirali domača podjetja, podjetnike in kmete, njihove izdelke in destinacije. Čim več, tem bolje."



Več v Družabno