Škof Štumpf: »Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun... Aja?«

»Ker je vaš namen prazniti cerkve, vam moram povedati, da s tem pridno praznite tudi svoje žepe,« škof odgovarja »sramotilcem«, kot jih je poimenoval.

Prlekija-on.net, torek, 4. avgust 2020 ob 12:441
Peter Štumpf

Peter Štumpf

Murskosoboški škof Peter Štumpf je na svojem Faceook profilu objavil oster zapis, ki ga je naslov z: "Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun... Aja?" Zapis je bil posledica odzivov na predhodni zapis, kjer je škof komentiral primer ministrice Pivec: "Mnogi ste jih precej podlih in umazanih izrekli na račun Katoliške Cerkve ob mojem komentarju primera gospe Pivec, pa tudi sicer ob drugih priložnostih, tudi v spletnih klepetalnicah, ne šparate jezika," je nadaljeval.

V zapisu je nato dalje opisal razmere zaradi "korona" krize ter delovanja Cerkve. "Ker je vaš namen prazniti cerkve, vam moram povedati, da s tem pridno praznite tudi svoje žepe," je med drugim tudi zapisal. Celoten zapis si lahko preberete spodaj.

Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun... Aja? Mnogi ste jih precej podlih in...

Objavil/a Škof Peter Štumpf dne Ponedeljek, 03. avgust 2020

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje