Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ostal brez vozila in bil pridržan

V postopku se je izkazal tudi z neveljavnim vozniškim dovoljenjem, v cestnem prometu pa je vozil vozilo po poteku veljavnosti prometnega dovoljenja.

Prlekija-on.net, sreda, 5. avgust 2020 ob 09:11
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v torek, 4. avgusta, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 10.15 so prijeli tri tujce, državljane Afganistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni v Republiko Hrvaško, od koder so prišli.

Ob 21.40 je patrulja v Litmerku imela v postopku 29-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno še, da se je izkazal v postopku z neveljavnim vozniškim dovoljenjem in da je vozil v cestnem prometu vozilo po poteku veljavnosti prometnega dovoljenja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odrejeno pridržanje na PP, proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje in registrski tablici vozila, ter zaseženo vozilo. Zoper voznika bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku za vse ugotovljene kršitve.

Ob 00.33 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. In udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.



Več v Črna kronika