Ponovno nedovoljeni prehodi meje

En Maročan je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, zato so ga policisti prepeljali v Azilni dom, kjer mu je odrejena karantena.

Prlekija-on.net, petek, 7. avgust 2020 ob 18:40
Tujci nedovoljeno prehajajo našo mejo

Tujci nedovoljeno prehajajo našo mejo

V sredo, 5. avgusta smo poročali, da so policisti 4. avgusta, malo po 12. uri, na območju PP Gorišnica ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak, v katerem je bilo 10 tujcev. V vozilu je bilo 8 državljanov Iraka, državljan Hrvaške in državljan BiH.

Slednja sta ostalim nudila pomoč pri prehodu državne meje, zato so ju policisti pridržali in ju, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je po zaslišanju zoper oba odredil pripor.

Tujci

Čez mejo nedovoljeno več tujcev


Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku štiri tujce, ki so z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili. V vozilu so bili trije državljani Poljske in državljan Ukrajine s stalnim bivališčem na Poljskem.

Po plačilu globe so nadaljevali pot proti Avstriji.

Prijeli državljana Maroka in preprečili nedovoljen prehod

Danes, okoli 2.30 so policisti na PP Gorišnica prijeli državljana Maroka, ki je pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v našo državo. Ker je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, so ga policisti prepeljali v Azilni dom, kjer mu je odrejena karantena.

Sinoči pa so policisti na območju PP Ormož preprečili, da bi ena oseba na zeleni meji nedovoljeno vstopila iz Hrvaške v našo državo. O tujcu, ki je želel to storiti, so obvestili hrvaške varnostne organe, ki so ga prijeli še na ozemlju Hrvaške, zato mu v Slovenijo ni uspelo vstopiti.



Več v Črna kronika