Neurje zajelo Prekmurje, zaradi poplavljene ceste je zaprt mejni prehod

Poplavljene so ceste, nekatere tudi poškodovane. Gasilci so iz številnih kleti črpali vodo in čistili cestišča.

Prlekija-on.net, sobota, 15. avgust 2020 ob 09:06
Posledice neurja, foto: PGD Tešanovci

Posledice neurja, foto: PGD Tešanovci

V noči na soboto je del Prekmurja, predvsem Goričko, zajelo neurje. V občini Rogašovci so gasilci PGD Serdica črpali vodo iz kletnih prostorov in čistili umazanijo za neurjem. Močno deževje je zajelo tudi občino Šalovci, kjer so posredovali gasilci PGD Šalovci, ki so črpali vodo iz kleti, odmašili zamašene kanalizacijske jaške in zavarovali cestišče na katero je deževje naneslo gramoz.

Tudi občino Moravske Toplice je zajelo močno deževje. Poplavljene so ceste, nekatere tudi poškodovane. Gasilci PGD Prosenjakovci so izčrpali meteorno vodo iz osmih kleti. Poplavljene so tudi ceste v Motvarjevcih, kjer posredujejo gasilci PGD Motvarjevci.

Zaradi poplavljene ceste je do nadaljnjega zaprt mejni prehod v Sotini, so zjutraj sporočili iz PU Murska Sobota.

Posledice moči narave,15.8.2020, 15.00 Tešanovci,zgornji del

Objavil/a Pgd Tešanovci dne Sobota, 15. avgust 2020

V petek čez dan pa je ponekod v notranjosti države padala debela toča.

Toča, ki je danes tolkla v okolici Logatca je ponekod presegla 4 cm premera! Medvedje Brdo, Logatec. Foto: Adrijana Trček

Objavil/a Neurje.si dne Petek, 14. avgust 2020

Po Sloveniji se pojavljajo močne nevihte, ki jih ponekod spremlja tudi toča. Lokalno je ta lahko danes tudi precej...

Objavil/a Neurje.si dne Petek, 14. avgust 2020

Vreme se bo umirilo, v torek ponovno možne nevihte

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v soboto dopoldne zmerno do pretežno oblačno, padavine bodo povsod ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V nedeljo bo deloma sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo na severu nadaljevale tudi ponoči. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 31 °C.

V ponedeljek bo v notranjosti sprva nizka oblačnost, čez dan bo večinoma sončno s posameznimi popoldanskimi nevihtami. V torek bodo nevihte spet pogostejše.



Več v Narava