Tudi na Jeruzalemu postavili klopotec

Dogodek se je v zadnjih letih odvijal v manjšem krogu prijateljev Jeruzalema, letos je privabil že nekoliko več gostov. Vsi skupaj pa upamo, da bo prireditev v naslednjih letih še bolj zaživela, mogoče prerasla tudi v večji dogodek.

Prlekija-on.net, nedelja, 16. avgust 2020 ob 11:14
Postavljanje klopotca na Jeruzalemu

Postavljanje klopotca na Jeruzalemu

V soboto, 15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja, so tudi na Jeruzalemu na parkirišču pred cerkvijo pripravili dogodek, kjer so postavili klopotec.

Dogodek se je v zadnjih letih odvijal v manjšem krogu prijateljev Jeruzalema, letos je privabil že nekoliko več gostov. Klopotec, ki je od Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, so pomagali postaviti še Klub prleških babic in OI JSKD Ljutomer.

V Ljutomeru zapel klopotec

V Ljutomeru zapel klopotec


Nekaj o klopotcu in dogodku so povedali predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Stanislav Kaučič, Ljutomerska vinska kraljica, Tina Pregrad in vodja OI JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek, ki je klopotec tudi krstila. Vsi skupaj upajo, da bo prireditev v naslednjih letih še bolj zaživela, mogoče prerasla tudi v večji dogodek. Klopotec so na drog postavili s pomočjo avtodvigala

Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Tadej in Julija Ozmec ter Kvartet Jeruzalem, na prizorišču pa so se ustavili tudi člani Društva Johann Janez Puch s svojimi starodobniki.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Družabno