Kazen pijanemu vozniku in tudi osebi v lokalu, kjer je voznik bil postrežen z alkoholnimi pijačami

Kazen bo dobila tudi natakarica v drugem lokalu, ki je z alkoholnimi pijačami stregla vidno opite goste. Zaradi ugotovljenih kršitev je bil natakarici izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju porabe alkohola, prav tako bo po istem zakonu uveden hitri postopek zoper lastnika lokala.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. avgust 2020 ob 13:05
Voznik je vozil pod vplivom alkohola

Voznik je vozil pod vplivom alkohola

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 14. avgusta, ob 7:20 uri so bili policisti obveščeni o nenadzorovanem gibanju psov po naselju v okolici Središča ob Dravi. Policisti na kraju kršitve več niso zaznali, je pa bil opravljen razgovor z lastnikom živali in opozorjen na morebitne kršitve Zakona o zaščiti živali. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 11:14 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v okolici Ormoža. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za osebo, ki je kazala očitna znake psihičnih težav, zato je bilo na kraj poklicano reševalno vozilo z zdravnikom, kateri so osebo odpeljali v psihiatrično bolnico na zdravljenje. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 20.40 uri so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

V soboto, 15. avgusta, ob 06.10 uri so v naselju Osluševci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 19:00 uri so od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 22:24 uri so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.31mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Kazen za osebe, ki so opitim gostom točili alkoholne pijače

Ob 00:15 uri so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje vozila pod vplivom alkohola. Zoper odgovorno osebo v lokalu, kjer je voznik bil postrežen z alkoholnimi pijačami, pa sledi hitri postopek po Zakonu o omejevanju porabe alkohola.

Ob 00:47 uri so bili obveščeni o motenju nočnega počitka s strani gostov lokala v Miklavžu pri Ormožu. Patrulja ob prihodu na kraj ni ugotovila kršitve po Zakonu o javnem redu in miru. So pa policisti na kraju ugotovili, da je lokal obratoval po dovoljenem obratovalnem času in da je natakarica v lokalu z alkoholnimi pijačami stregla vidno opite goste. Zaradi ugotovljenih kršitev je bil natakarici izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju porabe alkohola, prav tako bo po istem zakonu uveden hitri postopek zoper lastnika lokala. Prav tako bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu prekrškovnemu organu, zaradi prekoračitve obratovalnega časa lokala.

Ob 03:52 uri so bili ponovno obveščeni o motenju nočnega počitka v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj predvajal glasbo z akustično napravo. Zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 05:57 so bili obveščeni o požaru na starejši nenaseljeni hiši v Ivanjkovcih. Pri tem ni nastala materialna škoda. Napisano bo poročilo na državno tožilstvo.

V nedeljo, 16. avgusta, ob 08.20 uri so bili obveščeni o razliti gnojnici na javni poti v naselju Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do mehanske okvare na cisterni za prevoz gnojnice. Voznik cisterne je sam očistil javno pot.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59