Kazen pijanemu vozniku in tudi osebi v lokalu, kjer je voznik bil postrežen z alkoholnimi pijačami

Kazen bo dobila tudi natakarica v drugem lokalu, ki je z alkoholnimi pijačami stregla vidno opite goste. Zaradi ugotovljenih kršitev je bil natakarici izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju porabe alkohola, prav tako bo po istem zakonu uveden hitri postopek zoper lastnika lokala.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. avgust 2020 ob 13:05
Voznik je vozil pod vplivom alkohola

Voznik je vozil pod vplivom alkohola

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 14. avgusta, ob 7:20 uri so bili policisti obveščeni o nenadzorovanem gibanju psov po naselju v okolici Središča ob Dravi. Policisti na kraju kršitve več niso zaznali, je pa bil opravljen razgovor z lastnikom živali in opozorjen na morebitne kršitve Zakona o zaščiti živali. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 11:14 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v okolici Ormoža. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za osebo, ki je kazala očitna znake psihičnih težav, zato je bilo na kraj poklicano reševalno vozilo z zdravnikom, kateri so osebo odpeljali v psihiatrično bolnico na zdravljenje. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 20.40 uri so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

V soboto, 15. avgusta, ob 06.10 uri so v naselju Osluševci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 19:00 uri so od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 22:24 uri so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.31mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Kazen za osebe, ki so opitim gostom točili alkoholne pijače

Ob 00:15 uri so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje vozila pod vplivom alkohola. Zoper odgovorno osebo v lokalu, kjer je voznik bil postrežen z alkoholnimi pijačami, pa sledi hitri postopek po Zakonu o omejevanju porabe alkohola.

Ob 00:47 uri so bili obveščeni o motenju nočnega počitka s strani gostov lokala v Miklavžu pri Ormožu. Patrulja ob prihodu na kraj ni ugotovila kršitve po Zakonu o javnem redu in miru. So pa policisti na kraju ugotovili, da je lokal obratoval po dovoljenem obratovalnem času in da je natakarica v lokalu z alkoholnimi pijačami stregla vidno opite goste. Zaradi ugotovljenih kršitev je bil natakarici izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju porabe alkohola, prav tako bo po istem zakonu uveden hitri postopek zoper lastnika lokala. Prav tako bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu prekrškovnemu organu, zaradi prekoračitve obratovalnega časa lokala.

Ob 03:52 uri so bili ponovno obveščeni o motenju nočnega počitka v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je kršitelj predvajal glasbo z akustično napravo. Zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 05:57 so bili obveščeni o požaru na starejši nenaseljeni hiši v Ivanjkovcih. Pri tem ni nastala materialna škoda. Napisano bo poročilo na državno tožilstvo.

V nedeljo, 16. avgusta, ob 08.20 uri so bili obveščeni o razliti gnojnici na javni poti v naselju Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do mehanske okvare na cisterni za prevoz gnojnice. Voznik cisterne je sam očistil javno pot.



Več v Črna kronika