Vremenoslovci izdali opozorilo, možna so krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo

Zvečer in v prvem delu noči bodo v severovzhodni in severni Sloveniji možna krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo.

Prlekija-on.net, sobota, 22. avgust 2020 ob 20:15
Približujejo se nam neurja, obstaja možnost toče

Približujejo se nam neurja, obstaja možnost toče

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da se bodo ponoči nevihte od severa razširile prek osrednje in vzhodne Slovenije ter postopno slabele. Zapihal bo veter severne smeri. Izdali so tudi opozorilo, saj bodo zvečer in v prvem delu noči v severovzhodni in severni Sloveniji možna krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo. Izdano je tudi oranžno opozorilo.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v hribovitem svetu severne Slovenije bo popoldne nastalo nekaj ploh. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Goriškem in ob morju do 31 °C.

V noči na ponedeljek se bodo krajevne padavine in nevihte na severozahodu prehodno okrepile in se pojavljale tudi ponekod v notranjosti Slovenije. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. Nekoliko hladneje bo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V noči na torek in v torek dopoldne bo ponekod občasno deževalo. V torek se bo postopno jasnilo. V sredo bo sončno in spet topleje.

Radarska slika padavin
S severa se nam približujejo nevihte, vir: Arso


Več v Narava