Aleksandra Pivec obiskala Svetinje ter pohvalila rojake za domačo ekološko oskrbo

Ministrica, ki tudi sama izhaja iz Prlekije, je pohvalila svoje rojake, da uspešno skrbijo za domačo ekološko oskrbo prebivalstva.

Prlekija-on.net, sobota, 22. avgust 2020 ob 21:25
Aleksandra Pivec je obiskala Svetinje

Aleksandra Pivec je obiskala Svetinje

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira od sobote 22. avgusta do nedelje 30. avgusta skupaj s kmetijami in nosilci projektov kampanjo, s katero želijo predstaviti dobre zgodbe, ki obstajajo tudi zaradi pomoči evropskih sredstev in prispevajo k pomenu lokalne pridelave hrane, ohranjanja podeželske krajine, preživljanja aktivnega prostega časa in dopustov na podeželju.

V tem času ekipa Eko Prlekije organizira na destinaciji Jeruzalem Slovenija skupaj s svojimi partnerji EKO dneve odprtih vrat, kjer se bodo vsak dan odvijali zelo zanimivi dogodki. Celoten program najdete tukaj.

V soboto 22. avgusta, je v okviru dneva odprtih vrat socialnega podjetja Eko Prlekija v in pred prostori Pep's wine na Svetinjah potekala ekološka tržnica, katero je obiskala tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec.

Ministrici, ki sta jo med drugim sprejela podžupanja Občine Ormož, Irma Murad in direktor Javnega zavoda TKŠ Občine Ormož, Andrej Vršič, so gostitelji predstavili stojnice, kjer so se predstavljali Ekološka kmetija Pivko z izdelki iz aronije (sok, liker, žganje, marmelada...), Kmetija Marko Glavinič, kjer prodajajo ekološko grozdje posebne sorte brez koščic in aronijin sok, pri zadnji stojnici pa se je predstavila Ekološka kmetija Valentan z več vrst vina. Predstavili so se tudi Pep's Wine, na tržnici pa so ob tej priložnosti ponujali še eko burgerje.

Ministrica, ki tudi sama izhaja iz Prlekije, je pohvalila svoje rojake, da uspešno skrbijo za domačo ekološko oskrbo prebivalstva.

Foto: Špela Jambriško



Več v Gospodarstvo