Marko Grašič, mojster izdelave skulptur iz lesa

Marko se z izdelavo skulptur profesionalno ukvarja že pet let. Material za skulpture uporablja večinoma hrastov les, njegovo glavno orodje pa so motorne žage in brusilniki za les. V zadnjih petih letih je izrezal že čez 100 skulptur in dela večinoma po naročilu, po želji naročnika.

Ivan Trunk, nedelja, 23. avgust 2020 ob 18:00
Marko Grašič

Marko Grašič

Marko Grašič živi in ustvarja v Mali vasi pri Svetem Tomažu. Po osnovni šoli pri Svetem Tomažu je končal gimnazijo v Ormožu, potem pa je nadaljeval študij agronomije na fakulteti v Mariboru, katero je tudi končal in je po poklicu dip. ing agronomije. Marko je idejo in navdih za izdelavo skulptur iz lesa našel na internetu, vsako leto pa hodi tudi na izobraževanje v Nemčijo.

Z izdelavo skulptur se profesionalno ukvarja že pet let. Material za skulpture uporablja večinoma hrastov les, njegovo glavno orodje pa so motorne žage in brusilniki za les. V zadnjih petih letih je izrezal že čez 100 skulptur in dela večinoma po naročilu, po želji naročnika.

Razstava lesenih skulptur MARG

Marko na ogled postavil več kot 30 lesenih skulptur, ki jih izrezuje z motorno žago


Dela vrtno pohištvo, skulpture v obliki živali in pa skulpture v obliki ljudi ter še druge stvari po naročilu kupca. Njegova največja skulptura je bila težka tri tone, v obliki treh medvedov. Markove skulpture lahko najdete po celi Slovenji in pa tudi v tujini, večinoma v Avstriji.

Pred epidemijo koronavirusa je Marko obiskoval in razstavljal svoje skulpture na različnih sejmih v okolici, prirejal pa je tudi manjše razstave. Ob tem delu pa še pomaga staršem na srednje veliki kmetiji. Ogledate pa si lahko tudi njegovo spletno stran Skulpture MARG.

Foto: Ivan Trunk in Ciril Ambrož (42 - 63)



Več v Gospodarstvo