Dnevi poezije in vina v Ljutomeru

Gostili so slovensko pisateljico Urško Kramberger in poljsko pesnico Krystyno Dabrowsko, pogovor z njima je vodil Matic Razpet z založbe Beletrina.

Prlekija-on.net, petek, 28. avgust 2020 ob 16:23
Dnevi poezije in vina v Ljutomeru

Dnevi poezije in vina v Ljutomeru

Dnevi poezije in vina, eden najbolj prepoznavnih mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki združuje pesniško in enološko umetnost, vsako leto v zadnjih toplih avgustovskih dneh obiskovalcem ponudi pesniška, enološka, kulinarična, glasbena, vizualna in številna druga nepozabna doživetja, ki oživijo ozke uličice srednjeveškega Ptuja.

Tradicionalni Večeri pred Dnevi poezije in vina se 26. - 29. avgusta 2020 odvijajo na prizoriščih po vsej Sloveniji.

Dnevi poezije in vina združujejo umetnike, vinarje in radovedneže z vsega sveta.

Splošna knjižnica Ljutomer in FLO Cukeraj sta s sodelovanjem in povezovanjem, ki je ključnega pomena za uspeh, Dneve poezije in vina letos priredila na letni terasi FLO Cukeraja.

Gostili smo slovensko pisateljico Urško Kramberger in poljsko pesnico Krystyno Dabrowsko, pogovor z njima je vodil Matic Razpet z založbe Beletrina.

Dogodek smo popestrili z dobro glasbo. Na flavti se nam je predstavila Maša Munda, ki obiskuje Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru. Maša je tudi uspešna članica KD Anton Krempl iz Male Nedelje.

S piko na i pa nam je dogodek začinil g. Miran Karba s svojimi vini.

Druženje v prijetnem ambientu letne terase Flo Cukeraja je potekalo še pozno v noč.

Zapisala: Sonja Rožman, Splošna knjižnica Ljutomer
Foto: Arhiv Splošne knjižnice Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje