Močno neurje razkrilo okoli 200 streh in podrlo številna drevesa in električne drogove

Po naših krajih je pustošil orkanski veter z močnim dežjem in točo. Najhuje je bilo na območju Spodnjega Podravja, Ormoža in Razkrižja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. avgust 2020 ob 11:48
Po naših krajih je pustošil orkanski veter z močnim dežjem in točo

Po naših krajih je pustošil orkanski veter z močnim dežjem in točo

V nedeljo, 30. avgusta je naše kraje prizadelo močno deževje s točo in orkanskim vetrom, ki je ponekod rušil vse pred seboj. Nekaterih predelov se je neurje v celoti ognilo in je le deževalo, ponekod pa je pustilo pravo opustošenje. Nevihta se je pomikala iz smeri jugozahoda proti severovzhodu, prešla območje Ptuja in prišla nad naše območje. "Pot" neurja je tudi vidna na zemljevidu intervencij Uprave RS za zaščito in reševanje.

Intervencije
Nedeljske intervencije v Sloveniji, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje
Veter in toča sta povzročila veliko škode

Ogromno škode na območju Ormoža in Podlehnika


Uničen sadovnjak, foto: Stanko Ivanušič

Samo v enem sadovnjaku na območju Razkrižja okoli 80 tisoč evrov škode


Škoda v vinogradih Puklavec Family Wines

Vinarju Puklavec Family Wines neurje uničilo več kot polovico letošnjega pridelka


Popoldan po 16. uri je naše kraje zajelo močno deževje, preletelo nas je tudi protitočno letalo. Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR) poroča o številnih intervencijah, o podrtih drevesih, odkritih strehah... Na delu so bili številni gasilci, predvsem na območju Ormoža so na terenu bile vse razpoložljive sile.

Spodaj objavljamo nekaj fotografij, ki so nam jih posredovali bralci ter številne intervencije gasilcev.

Radarska slika padavin
Neurje se je pomikalo iz smeri jugozahoda proti severovzhodu, vir: Arso

Na območju občine Videm razkrilo 34 streh in podrlo 53 dreves

Po podatkih URSZR je na območju občine Majšperk odkrilo eno streho na stanovanjskem objektu in podrlo 19 dreves. Posredovali so gasilci PGD Stoperce in Majšperk. Na območju občine Žetale je odkrilo devet stanovanjskih objektov in šest gospodarskih objektov, podrlo 24 dreves ter umazalo 100 metrov ceste. Posredovali so gasilci iz PGD Žetale. Na območju občine Podlehnik je razkrilo pet streh na stanovanjskih objektih in podrlo dve drevesi. Posredovali so gasilci iz PGD Podlehnik. Na območju občine Videm je razkrilo 26 streh na stanovanjskih objektih in osem streh na gospodarskem poslopju ter podrlo 53 dreves. Posredovali so gasilci iz PGD Sela, Videm pri Ptuju, Tržec in Leskovec.

Na območju občine Ptuj je razkrilo streho na stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci iz PGD Ptuj in Grajena. Na območju občine Markovci je odkrilo 43 streh na stanovanjskih objektih in štiri strehe na gospodarskem poslopju ter podrlo eno drevo. Posredovali so gasilci PGD Bukovci, Markovci, Nova vas pri Markovcih, Prvenci-Strelci, Sobetinci in Stojnci. Na območju občine Gorišnica je razkrilo 20 streh na stanovanjskih objektih in dve strehi na gospodarskem poslopju in podrlo tri drevesa. Posredovali so gasilci iz PGD Formin, Gorišnica, Mala vas, Moškanjci, Muretinci, Zagojiči in Zamušani. Na območju občine Zavrč so odstranili šest podrtih dreves. Posredovali so gasilci iz PGD Zavrč. Na območju občine Cirkulane je podrlo eno drevo. Posredovali so gasilci PGD Cirkulane.

Na območju občine Ormož razkrilo 43 streh in podrlo 54 dreves

Na območju občine Ormož je razkrilo 41 streh na stanovanjskih objektih in eno streho na gospodarskem poslopju, streho osnovne šole in podrlo 54 dreves, dva električna drogova ter onesnažilo 270 metrov cest. Posredovali so gasilci iz PGD Miklavž pri Ormožu, Hardek, Hermanci, Vitan-Kog, Velika Nedelja, Bresnica, Trgovišče, Podgorci, Cvetkovci, Loperšice, Ivanjkovci, Žerovinci, Središče ob Dravi, Ormož, Ključarovci, Pršetinci in Koračice. Na območju občine Središče ob Dravi je odkrilo streho na stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Središče ob Dravi. Na območju občine Sveti Tomaž je odkrilo streho na stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Trnovci. Na območju občine Razkrižje je močan veter podiral drevesa, drogove električne napeljave in odkrival strehe. Posredovali so gasilci PGD Razkrižje in Ljutomer.

Ob tem so številni prebivalci ostali tudi več ur brez električne enegije. Naši bralci poročajo, da še ponekod danes nimajo električne energije.

Današnje neurje je povzročilo tudi materialno škodo pri nas. Aktivriana so bila vsa društva v GZ Gorišnica, sanirali smo...

Objavil/a PGD Gorišnica dne Nedelja, 30. avgust 2020

MARKOVCI Stojnci Gasilci PGD Stojnci so prekrili s folijo in nadomestnimi strešniki 600 kvadratnih metrov ostrešja na osmih stanovanjskih objektih. Foto:PGD Stojnci

Objavil/a 112 PTUJ dne Nedelja, 30. avgust 2020

GORIŠNICA Formin Gasilci PGD Formin so pokrili dva stanovanjska objekta s folijo in strešniki, skupaj 100 kvadratnih...

Objavil/a 112 PTUJ dne Nedelja, 30. avgust 2020

PTUJ, KRČEVINA PRI VURBERGU, KRČEVINA PRI VURBERGU, 24 Gasilci PGD Grajena so s folijo prekrili 100 kvadratnih metrov ostrešja stanovanjske hiše. Foto: PGD Grajena

Objavil/a 112 PTUJ dne Nedelja, 30. avgust 2020

GORIŠNICA Moškanjci Gasilci PGD Moškanjci so pokrili šest odkritih stanovanjskih streh. V Moškanjcih 14 so prvi...

Objavil/a 112 PTUJ dne Nedelja, 30. avgust 2020

trenutno posredujemo na več lokacijah ... prosimo vse krajane da posredujemo po vrstnem redu ker ceste niso prevozne in...

Objavil/a Pgd Ivanjkovci dne Nedelja, 30. avgust 2020

Večji obseg ORMOŽ 30. 08. 20 30.8.2020 je območje občine Ormož zajelo neurje. Razkrilo je 41 streh na stanovanjskih...

Objavil/a Pgd Ivanjkovci dne Nedelja, 30. avgust 2020

Intervencija, podrta drevesa na hiso, odkrite strehe, podrt elektricni drog in se bi lahko nastevali....na pomoc

Objavil/a PGD Razkrižje dne Nedelja, 30. avgust 2020

Se nekaj utrinkov iz vcerajsnje intervencije hvala pgd Ljutomer za pomoc

Objavil/a PGD Razkrižje dne Ponedeljek, 31. avgust 2020

DANES ŽAL TUDI O ŽALOSTNIH NOVICAH: NEURJE Z MOČNIM VETROM IN TOČO SE JE V NEDELJO, 30.8.2020, OKROG 17.00 URE,...

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Nedelja, 30. avgust 2020

Včerajšnja supercelična nevihta je na poti čez del Slovenije ponekod povzročila ogromno gmotno škodo. Takšna toča je padala na območju Majšperka. Foto: Urška Murat, Romana Bedenik. Hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 31. avgust 2020

Silovito neurje z močnim vetrom in uničujočo točo je danes popoldan zajelo tudi del Prlekije. Veter je odkrival strehe,...

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 30. avgust 2020

V torek zjutraj bo dež ponehal

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo v ponedeljek popoldne oblačno in deževno, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo 18 do 22, na Goriškem in ob morju do 25 °C. V torek zjutraj bo dež ponehal, od zahoda se bo delno zjasnilo. Popoldne bo deloma sončno, nastane lahko kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 23, na Primorskem do 26 °C. V sredo in četrtek bo večinoma sončno, popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha.

Potekajo številne intervencije

Zajelo nas je močno deževje in veter, padala je toča


Polomljena vetrnica na klopotcu, foto: FB DruštvoAntonovanje NaKogu

Veter zlomil vetrnico največjemu klopotcu na svetu




Več v Narava