Dve prometni nesreči z udeležbo kolesarjev

Enemu je voznik tovornega vozila odvzel prednost, v drugega je trčil voznik osebnega vozila, ko je kolesar prečkal prehod za pešce.

Prlekija-on.net, petek, 4. september 2020 ob 09:40
V četrtek sta bila poškodovana dva kolesarja

V četrtek sta bila poškodovana dva kolesarja

V četrtek ob 15.39 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Černelavcih. Kolesar je vozil po kolesarski stezi in prečkal lokalno cesto, ko mu je v križišču z lokalno cesto odvzel prednost voznik tovornega vozila. Kolesar je padel po vozišču in se telesno poškodoval, stopnja poškodbe še ni znana, zato je prometna nesreča še v fazi preiskave.

Ob 15.42 pa so bili obveščeni o prometni nesreči med kolesarjem in voznikom osebnega avtomobila v Murski Soboti. Voznik osebnega avtomobila pri približevanju prehodu za pešce ni upošteval določil glede prednosti na prehodu za pešce v času, ko je prehod za pešce s kolesom prečkal kolesar in trčil v kolesarja. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan in mu bo izdana globa zaradi vožnje s kolesom po prehodu za pešce.

Prometna nesreča

V roku ene minute dve prometni nesreči z udeležbo kolesarjev


Več: Varno na kolo

Kolesarjenje je zdravo, naj bo tudi varno! Kolesarji so ena izmed najbolj ogroženih in izpostavljenih skupin prometnih udeležencev. Pogosto so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti. Več kot polovica prometnih nesreč pa se zgodi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev. Zato bodite kolesarji v prometu vidni in previdni.

Ostale udeležence pa pozivajo naj bodo pozorni na kolesarje še posebej na otroke in starejše. Kolesarjenje je namreč zdravo, aktivno in prijetno, zato poskrbimo, da bo tudi varno.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika