Soboški ribiči zavihali rokave in pripravili čistilno delovno akcijo

Vsaka temeljna enota letno opravi na svojem območju več delovnih čistilnih akcij, kajti ribiči se zavedajo pomena varovanja narave

Prlekija-on.net, nedelja, 20. september 2020 ob 13:22
Čistilna akcija RD Murska Sobota

Čistilna akcija RD Murska Sobota

Ribiška družina Murska Sobota, ki je lansko leto obeležila 60. obletnico obstoja in aktivnega delovanja, skrbi za vodne površine, ribji zarod in pa tudi za urejenost Ribiškega doma in njene okolice v Murski Soboti.

Tako je Ribiška družina Murska Sobota Temeljna enota Murska Sobota pripravila čistilno delovno akcijo. Ribiči so zavihali rokave in se lotili čiščenja Ribiškega doma in njene okolice. S plastičnimi vrečami so se podali okrog obrežja soboškega jezera, kjer so pobirali smeti, kar so za seboj pustili kopalci in drugi obiskovalci, pri čemer so ribiči bolj osveščeni in smeti malo manj mečejo v naravo.

Čistilna akcija pa je še potekala v Krogu in v Kupšincih, kjer so prav tako pobrali smeti in očistili vodne ribnike. Čistilne delovne akcije se je udeležilo okrog 20 ribičev. Kot je povedal predsednik Ribiške družine Murska Sobota, Aleš Horvat, je Ribiška enota razdeljena na štiri temeljne enote in vsaka enota letno opravi na svojem območju več delovnih čistilnih akcij, kajti ribiči se zavedajo pomena varovanja narave.

Jože Žerdin



Več v Družabno