Splošna bolnišnica Murska Sobota postala bolnišnica za covid

Od petka je bolnišnica 2. reda, tako da morajo imeti zagotovljenih 15 postelj za akutne in negovalne paciente s potrjeno okužbo novega koronavirusa ter tudi 5 postelj v enoti za intenzivno terapijo za tiste paciente, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. september 2020 ob 13:351
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so sporočili, da bodo zaradi zasedenosti oddelkov v bolnišnicah, ki sprejemajo na zdravljenje bolnike s koronavirusno boleznijo 19, začeli te zdraviti tudi v murskosoboški bolnišnici. To pa po besedah strokovnega direktorja bolnišnice Daniela Grabarja zaenkrat ne pomeni, da jih bodo sprejemali tudi od drugod.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je od petka bolnišnica 2. reda, tako da morajo imeti zagotovljenih 15 postelj za akutne in negovalne paciente s potrjeno okužbo novega koronavirusa (SARS-Cov-2), imeti pa morajo zagotovljenih tudi 5 postelj v enoti za intenzivno terapijo za tiste paciente s potrjeno okužbo novega koronavirusa, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje.

Med zaposlenimi v bolnišnici zdaj ni okuženega, je pa nekaj zdravstvenih delavcev odsotnih zaradi bližnjega stika z okuženimi, predvsem v družini, ali pa ostajajo doma zaradi drugih virusnih okužb, ki se že širijo. Vse to pa se že pozna pri organizaciji dela v bolnišnici.

Vodstvo bolnišnice ob tem znova naproša vse zaposlene in obiskovalce bolnišnice, da upoštevajo predpisane ukrepe tako v delovnem kot v zasebnem okolju in s tem poskrbijo za svojo varnost in za varnost pacientov.