V Ljutomeru pripravili medobčinsko prvenstvo v tenisu

Naslov medobčinske prvakinje v tenisu je pripadel Anđi Karanušić, nekdanji vrhunski igralki tenisa.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. september 2020 ob 18:30
Medobčinsko prvenstvo v tenisu

Medobčinsko prvenstvo v tenisu

V nedeljo, 20. septembra 2020, je na teniških igriščih v Ljutomeru potekalo medobčinsko prvenstvo v tenisu za posameznike.

Tekmovanja se je udeležilo 9 igralcev in 3 igralke, ki so se med seboj pomerili v enotni kategoriji. Sprva so dvoboje odigrali v skupinskem delu (štiri skupine s po tremi igralci) nato sta se najboljša dva iz vsake skupine uvrstila v četrtfinale. Že četrtfinalne tekme so postregle z zelo izenačenimi igrami.

Najbolj napeto je bilo med Igorjem Šmaucom in Srečkom Štuhecem, kjer je Igor slavil s 7:6 šele po podaljšani igri, ki se je končala z rezultatom 7:1.

Sledil je polfinalni obračun med prvima favoritoma turnirja Damjanom Novakom in Anđo Karanušić, nekdanjo vrhunsko igralko tenisa. Tekmo je s 6:4 dobila Anđa in se tako kot prva uvrstila v finale. V drugem polfinalnem dvoboju je bil Igor Šmauc boljši od Ane Šterman z rezultatom 6:4. Le malo je manjkalo, pa bi bili priča ženskemu finalu.

V tekmi za tretje mesto je prepričljivo slavil Damjan Novak, ki je kar s 6:0 premagal Ano Šterman in tako osvojil pokal in praktično nagrado. 

Sledilo je finale, kjer pa je Anđa suvereno premagala Igorja z rezultatom 6:1. Tako je naslov medobčinske prvakinje v tenisu pripadel Anđi Karanušić, drugo mesto pa je osvojil Igor Šmauc. Oba sta prejela pokal in praktično nagrado.

Po končanem turnirju, ki se je igral na treh igriščih in je trajal od 8. do 16.30 ure, je sledila pogostitev in sproščen klepet ter kovanje načrtov za prihajajočo sezono.



Več v Šport