Obiskali so Velenje in okolico

Ogledali so si Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju, del Mladinskega centra Velenje - mladinski hotel ter dan zaključili s skokom v Velenjsko jezero.

Prlekija-on.net, sreda, 23. september 2020 ob 12:09
Izlet MS Ljutomer

Izlet MS Ljutomer

Ne, ni bila čisto navadna sobota - temveč dan poln novih informacij in zanimivosti ter dan tkanja novih in poglabljanja obstoječih socialnih mrež. Leto 2020 zahteva od nas posebno odprtost do sprememb. Pa vendar življenje teče naprej, le z določenimi prilagoditvami na spremenjene razmere.

Kot vsako leto je Mladinski svet Ljutomer tudi letos organiziral celodnevni izlet po naših čudovitih krajih v Sloveniji. Tokrat smo si ogledali Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju, kjer trenutno razstavljajo tudi kamen z Lune, in se odpeljali do Velenja, kjer so nas toplo sprejeli v Večgeneracijskem centru Planet generacij. Za prijeten pogovor in vodenje po mestu Velenje ter humorističen dodatek ter pogostitev smo nadvse hvaležni vodji Lidiji in prostovoljcema. Ogledali smo si tudi del Mladinskega centra Velenje - mladinski hotel (hostel) in prireditveni prostor ter prisluhnili predstavitvi direktorja Marka. Čudovit dan smo zaključili s skokom v Velenjsko jezero nekateri so popoldne izkoristili za počitek - za ležanje na plaži, spet drugi pa za sprehod ob jezerih, sproščeno druženje...

Domov smo se vrnili polni pozitivnih vtisov, čudovitih spominov in s planom za prihodnji izlet, ki bo - kmalu.

Vabljeni, da si ogledate napovednik prihajajočih dogodkov in se nam pridružite na pestrih dogodivščinah, ki jih organiziramo.

Izlet je potekal v sklopu dejavnosti v okviru Večgeneracijskega centra Pomurja, ob podpori Evropskega socialnega sklada, Republike Slovenije in lokalnih skupnosti. Projekt Večgeneracijski center Pomurja izvajamo sicer v sodelovanju s prijaviteljem Slovensko filantropijo, v partnerstvu z Mozaikom in Zavodom Vitica.

Avtorji članka: ekipa Mladinskega sveta Ljutomer

Avtorji fotografij: predstavniki MK Pürga in Mladinskega centra Prlekije - PC NVO, so.p.



Več v Družabno