Aleks ulovil ribo, ki je ne vidimo pogosto

Ko je že skoraj obupal, je uporabil še vabo domače izdelave, kar je tudi pripeljalo do uspeha in trofeje.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. september 2020 ob 19:36
Aleks z jesetrom

Aleks z jesetrom

Aleks Marinič iz Ključarovcev pri Ljutomeru se je ta teden odpravil na 48-urni ribolov na eno izmed privatnih jezer, nedaleč stran od avstrijsko-nemške meje v bližini Salzburga. Kot nam je povedal Aleks, ki sicer že pet let živi v Nemčiji v kraju Waging am See, ribe 40 ur sploh niso bile aktivne, tako da ni imel nobenega prijema in je bil že nekoliko skeptičen, ali bo sploh kaj ujel. Ribe je skušal premamiti z več različnimi sistemi in okusi vabe, a ni bilo uspeha. Nato je na koncu uporabil še vabo domače izdelave, kar je tudi privedlo do uspeha in trofeje.

Ponoči iz srede na četrtek, okoli 3:30 ure, je namreč riba zagrizla, boj pa je trajal okoli dve uri. Pri ribi, ki jo je ulovil, gre za vrsto jesetra, ki ga ne vidimo pogosto, sploh pa ne pri nas. Jesetri so znani predvsem po gojenju zaradi kaviarja, primeren pa je tudi zaradi svojega mesa brez kosti. Ta, ki ga je ulovil Aleks se za to sicer ne uporablja, saj obstaja več vrst.

Ker je ob jezeru bil čisto sam, ribe ni meril niti tehtal. Povedal pa nam je, da je imela riba zagotovo čez 30 kg, mogoče celo 40 ter dolžine med 140 in 160 cm. Jesetra je Aleks na istem jezeru ulovil že v letih 2016-2017 oktobra, na enako vabo domače izdelave.

Vse ujete ribe je po ulovu izpustil nazaj v vodo.