Boštjan Pihlar dobil soglasno podporo za direktorja ZD Ljutomer

Pihlar je bil edini kandidat, Svet zavoda pa je soglasno sprejel odločitev o njegovi podpori.

Prlekija-on.net, četrtek, 24. september 2020 ob 20:473
Boštjan Pihlar je edini kandidat za direktorja ZD Ljutomer

Boštjan Pihlar je edini kandidat za direktorja ZD Ljutomer

V četrtek, 24. septembra, je v Ljutomeru potekala seja Sveta javnega zdravstvenega zavoda ZD Ljutomer, glede imenovanja direktorja ZD Ljutomer. Na razpis za prosto mesto direktorja ZD Ljutomer se je prijavil en kandidat, in sicer Boštjan Pihlar.

Luka Vučko, predsednik Sveta javnega zdravstvenega zavoda ZD Ljutomer, je po seji podal izjavo v kateri se je zahvalil vsem članom Sveta zavoda za soglasno sprejeto odločitev o podpori kandidata za direktorja ZD Ljutomer. "Soglasno sprejeta odločitev je zagotovo dobra popotnica tako samemu kandidatu kot vsem tistim (predvsem občinskim svetom), ki bodo o usodi našega imenovanja - upam, da čimprej - odločali za nami," je zapisal v izjavi.

"Imenovani kandidat Boštjan Pihlar, ki se je kot edini prijavil na razpis za prosto mesto direktorja ZD Ljutomer, na katerega je podal vse zakonsko določene priloge in zahtevana dokazila, nas je prepričal s svojo utemeljeno vizijo, strokovno naravnanostjo in s pripravljenostjo na dialog, ki je bil v zavodu ZD Ljutomer v preteklosti že na precej nizki, nezadovoljivi ravni.

V časih, ko kvaliteto družbenega življenja diktira epidemiološka slika, je institucija, kot je ZD Ljutomer, brez slehernega dvoma najpomembnejša institucija v skupnosti. Verjamem, da se imenovani kandidat tega zaveda, v njegovo sposobnost spodobnega vodenja te institucije pa niti najmanj ne dvomim.

Skupnost občin Ljutomer, Križevci pri Ljutomeru, Veržej in Razkrižje potrebuje kvalitetni, odzivni in napredni zdravstveni servis, katerega odlika je strokovna in ljudem predana, povezana ekipa. Da bo tim ZD Ljutomer še naprej deloval homogeno, skrbno in predano, bo seveda odvisno od njegovega vodstva, zato naj še enkrat več ponovim: izbrani kandidat je zagotovilo za to," je še Vučko zapisal v sporočilu za javnost.

Pihlar je sicer leta 2015 odstopil s funkcije člana Občinskega sveta Občine Ljutomer, med drugim zaradi "kadrovskih rošad", tudi v ZD Ljutomer.

Kot je znano se je prejšnji direktor ZD Ljutomer, Đorđe Šiškin, junija dokončno poslovil od položaja in odhaja v pokoj. Od takrat je v.d. direktorice Renata Škrget.



Več v Gospodarstvo