Odslej Zeleno okno tudi v naselju Globoka

Ob svetovnem dnevu turizma je Občina Ljutomer odprla Zeleno okno v naselju Globoka.

Prlekija-on.net, torek, 29. september 2020 ob 08:05
Odprtje Zelenega okna v naselju Globoka

Odprtje Zelenega okna v naselju Globoka

Svetovni dan turizma, 27. september, so v ljutomerski občini obeležili s slavnostnim odprtjem Zelenega okna. Občinska turistična zveza skupaj s turističnimi društvi vsako leto, že četrtič zapored, na različnih lokacijah po občini odpira Zelena okna. Po Jeruzalemu, Cezanjevcih in Moravcih v Slovenskih goricah je zdaj Zeleno okno v sodelovanju s Turističnim društvom Pütar Stročja vas nameščeno tudi v naselju Globoka.

Namen Zelenega okna je na nevsiljiv način turiste in domačine opozarjati na lepote naših krajev. In prav skozi vsa štiri Zelena okna v ljutomerski občini se vije prelep pogled tako na našo pokrajino, kot tudi na sosednje države.

Na slovesni otvoritvi 4. Zelenega okna, kjer so za kulturni program poskrbeli Terc kvartet, tamburaška skupina Brajde TD Pütar ter učenci OŠ Stročja vas, so zbrane nagovorili namestnik predsednice OTZ Ljutomer Silvo Potočnik, predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek in podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič, ki je ob tej priložnosti Borisu Lebarju in Janezu Smolkoviču podelil zahvalo za njun prispevek k razvoju turizma in prepoznavnosti ljutomerske občine.

Če še niste pogledali skozi Zelena okna v ljutomerski občini, je jesenski čas sigurno pravšnji za to. Pridite v prelepo Prlekijo, ne bo vam žal.



Več v Družabno