Na ogled je bila razstava in vrtec malih živali

Posebnost razstave DGMPŽ je bil »Vrtec malih živali«, v katerem so se lahko otroci v ograjenem prostoru, pripravljenem kot kmečko dvorišče, približali živalim in jih pobožali.

Prlekija-on.net, sreda, 30. september 2020 ob 10:00
Razstava in vrtec malih živali

Razstava in vrtec malih živali

V organizaciji Društva gojiteljev malih pasemskih živali Gornja Radgona (DGMPŽ) je minuli konec tedna na Pomurskem sejmu v halah C in C1 bila na ogled razstava in vrtec malih živali, v soboto pa je otrokom bilo omogočeno tudi jahanje ponija.

Predstavljene so bile pasemske kokoši Marans z bordo rdečo lupina jajčk, Araucana s svetlo modro lupino jajčk, Wiandota, Italijanska kokoš, Brahma, Svilenka, Serama in Prepelice, pasemski kunci Rdeči Novozelandec, Modri Dunajčan, Kalifornic, Nitranec, Zaječar, Pritlikavi Ovnač, race in gosi Indijske tekačice, Ruandske race, Pekingške race, Emdemske gosi, Labodje afriške gosi, pasemski golobi, okrasne ptice, eksotične papige in mini kozice.

Posebnost razstave DGMPŽ je bil »Vrtec malih živali«, v katerem so se lahko otroci v ograjenem prostoru, pripravljenem kot kmečko dvorišče, približali živalim in jih pobožali. V vrtcu so bili pritlikavi kunčki, svilene kokoške in mini kozice. Vse živali so zelo razvajene, zato so že komaj čakale obiska otrok.

V soboto je na razstavi sodeloval tudi prijazen poni, ki so ga otroci lahko ob dovoljenju staršev tudi zajahali.



Več v Kultura in izobraževanje