Pivčeva napoveduje vpogled v ozadje zakulisne igre, »kjer štejejo osebni interesi, potrebe države in družbe, pa so potisnjene v ozadje.«

Aleksandra Pivec pravi, da bo to priložnost, da pred poslankami in poslanci, ki bodo glasovali o njeni razrešitvi, spregovori o teh igrah.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. oktober 2020 ob 09:24
Aleksandra Pivec, foto: Špela Jambriško

Aleksandra Pivec, foto: Špela Jambriško

V ponedeljek, ob 14. uri se bo pričela izredna seja Državnega zbora, kjer bodo med drugim obravnavali tudi predlog za razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandre Pivec. Na voljo za razpravo so štiri ure, Pivčeva pa je že napovedala, da bo v razpravi predstavila svojo plat zgodbe, saj je na svojem Facebook profilu napovedala, da gre za "dan, ki predstavlja pomembno prelomnico ne samo za mene osebno, ampak je pomemben mejnik v političnem prostoru Slovenije. Z njim smo prišli do zaključne točke dolgega obdobja medijskih in političnih diskreditacij Aleksandre Pivec, ki je očitno postala moteč element slovenskega političnega prostora," je med drugim zapisala.

Predlog za razrešitev ministrice je v DZ poslal premier Janez Janša, potem ko Pivčeva ni odstopila z mesta ministrice, ko je izgubila podporo svojih lastnih poslancev.

Aleksandra Pivec

Janša v Državni zbor poslal predlog za razrešitev ministrice Aleksandre Pivec


"Primer tako načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika namreč v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo. Stopnjeval se je od najave kandidature za predsednico stranke DeSUS, preko vstopastranke v desno sredinsko koalicijo, pa vse do današnjega dne, ko se me umika tudi iz funkcije Ministrice. Zato si organizatorji zaslužijo posebno priznanje. Davkoplačevalci in volilci pa vpogled v ozadje zakulisne igre, kjer štejejo osebni interesi, potrebe države in družbe, pa so potisnjene v ozadje," še je zapisala ter med drugim dodala, da "bo jutrišnji dan priložnost, da pred poslankami in poslanci, ki bojo glasovali o moji razrešitvi, spregovorim o teh igrah."

Hkrati je napovedala, da njen umik ne pomeni konca njenega političnega delovanja, ampak predstavlja zgolj izziv za nov začetek. "Zanj pa imam dovolj poguma in moči!" še pravi.

Spoštovane moje podpornice in podporniki, dragi prijatelji Danes zaključujem priprave na jutrišnji pomembni dan....

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Nedelja, 04. oktober 2020


Več v Politika