Pivčeva obljublja, da se njena politična pot ne zaključuje, »ampak odpira nova vrata, skozi katera stopam na nove poti«

»Drage Slovenke in Slovenci - prihodnost je vedno na strani pogumnih in odločnih. torej je na naši strani! Zato pogumno in odločno stopimo v njo!« je še zapisala Aleksandra Pivec.

Prlekija-on.net, torek, 6. oktober 2020 ob 09:471
Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec

V ponedeljek je na izredni seji Državnega zbora, dotedanja ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec podala odstopno izjavo in nepreklicno odstopila s položaja. "Spoštovane poslanke in poslanci, vem, da ste med vami mnogi tudi objektivni in znate ceniti rezultate našega dela, in vem, da ste se danes znašli pred zahtevno odločitvijo, ko se boste morali zaradi političnih kalkulacij odločiti drugače, kot vam narekuje vaša vest. Ker vas na očeh javnosti ne želim postaviti v takšen položaj, sem se odločila, da podam svojo nepreklicno odstopno izjavo z mesta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Hkrati se vsem kmetom, ribičem in gozdarjem opravičujem, da na takšen način zapuščam njih in resor, za katerega sem delala spoštljivo, predano in odgovorno ter hkrati naslavljam prošnjo na vse prihodnje odločevalce in kreatorje politik, da po poti, ki smo jo začeli in utirili, tako pomembnemu resorju ponovno vrnejo ugled, veljavo in zasluženo mesto, ki mu v političnem prostoru pripada
," je Pivčeva med drugim povedala v državnem zboru.

Aleksandra Pivec

Pivčeva nepreklicno odstopila kot ministrica, napovedala je tudi slovo od stranke DeSUS


Izstopa tudi iz DeSUS-a

Pivčeva je na svojem Facebook profilu med drugim še zapisala, da "očitno PS DESUS ni bil zadosten moj odstop iz funkcije predsednice stranke, zato so iskali nadaljnje možnosti za mojo odstranitev in političnega prostora z današnjim predlogom razrešitve." Ob tem je tudi zapisala, da podaja izstopno izjavo iz stranke DeSUS: "In kljub temu, da sem odstopila kot predsednica stranke in sedaj kot ministrica se v stranki še naprej ukvarjajo z onemogočitvijo moje kandidature za predsednico na prihodnjem kongresu stranke. Išče se možnosti za mojo izključitev iz stranke DESUS. Zato vam želim prihraniti ta trud in vam izročam svojo izstopno izjavo iz stranke DeSUS z današnjim dnem."

"V politiko sem vstopila z iskrenimi in poštenimi nameni delati dobro za ljudi, ki si zaradi njihovega sedanjega in preteklega dela, zaslužijo spoštovanje in dostojno življenje, za ljudi, ki imajo pogum in jim ni vseeno za prihodnost naše države Slovenije. Zato vam obljubljam, da se z današnjim dnem moja politična pot ne zaključuje, ampak odpira nova vrata, skozi katera stopam na nove poti.
Drage Slovenke in Slovenci - prihodnost je vedno na strani pogumnih in odločnih. torej je na naši strani! Zato pogumno in odločno stopimo v njo!
" je še zapisala.

Dragi moji....., res sem rabila nekaj trenutkov samo zase, a sem ves čas bila v mislih povezana z vami, ki ste mi dali...

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Ponedeljek, 05. oktober 2020


Več v Politika