Tetka Jesen na obisku

Otroci so se najbolj razveselili trgatve.

Prlekija-on.net, torek, 6. oktober 2020 ob 18:52
Tetka Jesen v enoti Črešnjevci

Tetka Jesen v enoti Črešnjevci

V enoto Črešnjevci, Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, nas je tudi letos prišla obiskat tetka Jesen. S seboj je prinesla veliko pestrih dejavnosti, s katerimi popestrimo naše skupne jesenske dni.

Otroci so se najbolj razveselili trgatve, katere smo se udeležili v vinogradih Vina Tempus. Pripravili so trgatev samo za nas. V vinogradih so nas pričakali veliki zaboji, katere smo polnili s pomočjo put in kanglic, ki so jih otroci prinesli od doma. To je bilo doživetje. Prav težko je bilo oditi iz vinograda, kjer je bilo toliko sladkega grozdja. Nekaj smo ga odnesli tudi s seboj, za sladkanje in tudi za mlajše otroke, ki so nas čakali v vrtcu. Komaj čakamo, da bomo lahko poskusili grozni sok, ki bo predelan iz grozdja, katerega smo prav mi nabrali.

Sladkali pa se ne bomo samo z grozdnim sokom, ampak tudi z marmelado iz grozdja, katero smo pripravili sami. Grozdje so nam podarili že prej imenovani pridelovalci vina, mi pa smo nato marljivo in z zanimanjem delali po receptu naše kuharice Jasne, katera nam je z veseljem priskočila na pomoč. Našo marmelado, ki smo jo poimenovali Gorična zdravolada, bomo uporabili za na kruh, pa tudi za posebne priložnosti-za darila in v zahvalo gostom, ki nas bodo čez leto obiskali v enoti.

V nadaljevanju sledijo fotografije iz trgatve in raznih dejavnosti, ki jih strokovne delavke ponujamo otrokom v našem vrtcu.

Zapisala: Ksenja Karlo, dipl. vzg.



Več v Najmlajši