Ste jo že slišali? Anita Kralj predstavlja novo pesem

Anita Kralj ob 20-letnici glasbene kariere predstavlja novo avtorsko skladbo »Zahvale pesem«, ki jo podarja staršema.

Aleksandra Papež, četrtek, 8. oktober 2020 ob 20:013
Anita Kralj, foto: osebni arhiv

Anita Kralj, foto: osebni arhiv

Anita Kralj je glasbenica iz Svete Trojice v Slovenskih goricah, ki letos obeležuje 20 let glasbenega delovanja. »Žal trenutno ob moji obletnici ni mogoče pripraviti koncerta, a si srčno želim, da ga bom lahko pripravila, ko se bodo razmere umirile.« Pri organizaciji velikih Miklavževih koncertov v Lenartu in Benediktu v preteklosti sta ji zmeraj veliko pomagala tudi starša.

»Samo veselje do glasbe ni dovolj, tudi samo talent mnogokrat ne. Nujna je lastna zagnanost, pa tudi volja, notranja moč in pogum ter podpora, s strani družine in prijateljev. Za neomajno podporo se svojima staršema nikoli ne bom mogla dovolj zahvaliti.« je prepričana Anita, ki je svojo novo skladbo posvetila prav njima.

»Zahvale pesem« je naslov Anitine nove pesmi, pod melodije katere se je podpisala kar sama, besedilo pa je napisala skupaj z Barbaro Kolarič, aranžma pa je delo Dušana Zoreta.

Pesmi lahko prisluhnete v priloženem videu.

»Oče in mama sta najpomembnejši osebi v mojem življenju, ob mojem možu seveda.« z nasmehom doda mlada glasbenica, ki sicer tudi v tem koncertnem zatišju ne počiva - poučuje klavir, orgle in petje ter vodi Vokalno skupino Vox Angelica.

Anita je doslej nanizala že veliko skladb ter sodelovanj z znanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki - Oto Pestner, Terezija Kesovija, Goran Karan, Beneški fantje in drugimi. Nekateri izmed videoposnetkov so zbrali več kot 2 milijona ogledov, kar priča o tem, da je Anita Kralj na pravi poti.

»Vedno je pravi čas za hvaležnost, tudi negotovo in težko obdobje, v katerem se nahajamo.« je prepričana Anita Kralj.



Več v Glasba in film