Brotva TD Cven uspela!

Obiralci so bili hitri in dobro organizirani, najprej obrali brajde v Šalincih, potem pa še na svojem Gruntu na Cvenu.

Prlekija-on.net, petek, 9. oktober 2020 ob 20:37
Brotva TD Cven

Brotva TD Cven

Najbolj zvesti člani TD Cven so zadnji dan pred uveljavitvijo ostrejših omejitev združevanja, izkoristili lepo vreme in se lotili letošnje trgatve, kot je bilo sicer načrtovano konec tedna. Trgatev je uspela in kar nekaj žlahtne tekočine bo spravljeno v sod, da bo sveti Martin opravil svoje in iz tega mošta napravil vino - našo rdečko za prihodnjo sezono.

Obiralci so bili hitri in dobro organizirani, najprej obrali brajde v Šalincih, potem pa še na svojem Grüntu na Cvenu. Vesela družba je vse uspešno napravila in sedla k zasluženi malici in pijači. Kljub veliki finančni suši, saj je občina, ki naj bi financirala dejavnost takega društva pri obujanju in izvajanju tradicionalnih del na kmečkem podeželju, dobrega tisočaka EUR uspela prvič nakazati šele v drugem delu septembra, torej tik pred trgatvijo in bližajočemu koncu sezone. Ampak člani se ne predajo in tudi take stvari premostijo z neizmerno voljo. Tako je delovanje društva, ob avtoritativnem predsedniku, zagotovljeno tudi v naprej. Kako bo v bodoče v času omejitev, se pa bo sproti iskalo varne rešitve.

PRITE ŠE VI, TE PA SMO VSI!

J.G.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno