V bližini Ormoža izsledili in prijeli 35 tujcev

Tujci, 29 državljanov Sirije, dva državljana Egipta, dva državljana Afganistana, državljan Irana in državljan Iraka, so nezakonito prestopili državno mejo.

Prlekija-on.net, nedelja, 11. oktober 2020 ob 09:00
Policija

Policija

Iz PU Maribor so sporočili, da so v soboto, ob 7.45 uri policisti PP Ormož med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Ormoža, izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijskem postopku z devetindvajsetimi državljani Sirije, dvema državljanoma Egipta, dvema državljanoma Afganistana, državljanom Irana in državljanom Iraka, bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 11.45 uri so policisti PP Šentilj med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Šentilja, izsledili in prijeli 5 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijskem postopku z državljanom Afganistana, Sirije in tremi Palestine so bili odpeljani v Center za tujce.

Policija

Na območju Ljutomera prijeli sedem tujcev


Ob 13.45 uri se je na MP Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih številk. Pri pregledu notranjosti vozila, je bilo ugotovljeno, da se v notranjosti tovornega prostora nahajajo štirje tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Iraka.

Prav tako so se ob 17. uri pri vozniku tovornega vozila turških registrskih številk v notranjosti tovornega prostora nahajali trije tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana. Vsi tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.



Več v Črna kronika