SBMS: Zaradi vse več bolnikov s covidom-19, ta teden zmanjševanje obsega dejavnosti

Ta teden bodo zato morali zmanjšati obseg dejavnosti razvojne ambulante, fizioterapije in posameznih internističnih ambulant, za zdaj pa še ne odpovedujejo naročenih pacientov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. oktober 2020 ob 11:54
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

"Tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota imamo vse več bolnikov s covidom-19, od 15 postelj, namenjenih obravnavi akutnih bolnikov, jih je zasedenih 9. Od treh postelj za intenzivno nego je zasedena ena. Zaradi naraščanja števila obolelih s covidom-19 bomo po dogovoru z Ministrstvom v tem tednu zagotovili še dodatnih 5 postelj," sporoča vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Kot pojasnjujejo, se tudi v njihovi bolnišnici epidemiološke razmere vse bolj zaostrujejo, ta teden bodo zato morali zmanjšati obseg dejavnosti razvojne ambulante, fizioterapije in posameznih internističnih ambulant, za zdaj pa še ne odpovedujejo naročenih pacientov.

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Kacin: Ostanite te dni doma, če je to le mogoče


Obiski v bolnišnici so prepovedani, razen na Otroškem oddelku, kjer je dovoljen obisk ene zdrave osebe za največ 15 minut na dan. Prepovedani so tudi obiski na Ginekološko-porodniškem oddelku, z izjemo partnerja, ki je še vedno lahko pri porodu. Do nadaljnjega je odpovedana šola za starše, odpovedana so tudi vsa strokovna izobraževanja v bolnišnici in drugod.

Vsi zaposleni zdravstveni delavci, ki so bili okuženi, so se vrnili na delovna mesta. Novih okužb pri zaposlenih v bolnišnici niso potrdili.

Vodstvo bolnišnice ob zaostrenih epidemioloških razmerah znova naproša vse obiskovalce bolnišnice, da upoštevajo predpisane ukrepe ter s tem poskrbijo za svojo varnost in za varnost pacientov. "Enak poziv pošiljamo vsem prebivalcem Pomurja - upoštevajte navodila tako v delovnem kot zasebnem okolju ter s tem poskrbite za našo skupno varnost," še sporoča vodstvo bolnišnice.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo