23-letnik najprej huje poškodoval svojo 74-letno babico, nato pretepel še 21-letno dekle

Njegova babica je utrpela zelo hude telesne poškodbe, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti in je hospitalizirana. Osumljenčevo 21-letno dekle je bilo po zdravniški oskrbi odpuščeno v domačo oskrbo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. oktober 2020 ob 16:17
Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti

Iz PU Maribor so sporočili, da so v petek, 9. oktobra dopoldan, bili obveščeni, da sta v stanovanjski hiši na območju Rač poškodovani dve ženski, ena od njiju s hujšimi poškodbami glave.

Na kraj so napotili policista iz Policijske postaje Rače, ki sta ob izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovila, da ima 74-letna ženska zelo hude poškodbe glave, 21-letna ženska pa lažje in da je obe ženski pretepel 23-letni moški, ki živi v isti hiši. Zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja sta policista osumljenemu ob 9.20 odvzela prostost in ga pridržala.

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, na kraj kaznivega dejanja pa sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna okrožna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru.

Babica še vedno v smrtni nevarnosti

Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da se je 23-letni osumljenec tega jutra sprl s svojim 21-letnim dekletom. Prepir je slišala njegova 74-letna babica, ki ga je poskušala pomiriti, takrat pa jo je osumljenec, na hodniku stanovanjske hiše fizično napadel in jo hudo telesno poškodoval. Nato se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle.

Po dejanju je osumljeni sam, po telefonu poklical reševalce in povedal, da je njegova babica sama padla in se poškodovala.

Njegova babica je utrpela zelo hude telesne poškodbe, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti in je hospitalizirana. Osumljenčevo 21-letno dekle je bilo po zdravniški oskrbi odpuščeno v domačo oskrbo.

Osumljenega so mariborski kriminalisti v nedeljo, 11. oktobra, ob 9.00 privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa uboja po 115/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34. členom istega zakona in nasilništva po 296/II čl. KZ-1. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenca odredil pripor.

Za kaznivo dejanje poskus uboja je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let, za kaznivo dejanje nasilništva pa zaporna kazen do treh let.

Osumljeni je bil že večkrat obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja, in sicer za lahko in hudo telesno poškodbo, nasilništvo in nasilje v družini.



Več v Črna kronika