Policija opozarja: Ne nasedajte lažnemu izsiljevanju z objavo intimnih posnetkov na internetu

Neznanec prejemnikom sporočil grozi, da v kolikor mu v roku dveh dneh ne bodo plačali 1.200 evrov nakazanih v kriptovaluti Bitcoin, bo intimne posnetke posredoval njihovim prijateljem ali objavil na kakšnem družabnem omrežju.

Prlekija-on.net, torek, 13. oktober 2020 ob 14:36
Neznanec trdi, da ima intimne posnetke

Neznanec trdi, da ima intimne posnetke

Na območju Policijske uprave Maribor, in tudi širše po celotni državi, so konec prejšnjega tedna in čez vikend prijeli več prijav oškodovancev, da so na svoj elektronski naslov prejeli sporočilo, kjer jih neznanec preko elektronske pošte obvešča, da je njihov računalnik okužil z virusom in uporabnika preko kamere na računalniku posnel pri masturbiranju. V nadaljevanju prejemnikom sporočil grozi, da v kolikor mu v roku dveh dneh ne bodo plačali 1.200 evrov nakazanih v kriptovaluti Bitcoin, bo te posnetke posredoval njihovim prijateljem ali objavil na kakšnem družabnem omrežju.

Izsiljevalsko sporočilo
Primer sporočila, ki ga prejemajo uporabniki

Policija ponovno opozarja, da ne nasedajte takšnim lažnim izsiljevalskim sporočilom, na njih ne odgovarjajte in ne plačujte zahtevanega zneska.

Do sedaj še niso prijeli nobene prijave, da bi kateri od prejemnikov teh elektronskih sporočil, tudi dejansko izvršil zahtevano plačilo.