Razstava za en dan

Razstava del slikarja Branka Borka

Filip Matko, sobota, 9. april 2011 ob 22:01
Darilo lastniku gostišča

Darilo lastniku gostišča

V veliki dvorani gostišča – picerije Kostanj v naselju Ptujska cesta v občini Gornja Radgona je samo en dan – 9. aprila 2011 – predstavil javnosti svoja slikarska dela Branko Borko iz Gornje Radgone. Razstavo svojih slik je pripravil ob 50 obletnici svoje razstavne dejavnosti.

Upokojeni sodnik, ki ima že 77 let, je bil med ustanovitelji gornjeradgonskega likovnega društva pred petdesetimi leti, a je to društvo čez čas nekoliko »zaspalo«, da so pred desetimi leti mlajši ljubitelji slikarstva to društvo ponovno postavili »na noge«, ki ga kot predsednica sedaj vodi Eva Žula.

Na sobotni popoldanski razstavi je o avtorju slik Branku Borku spregovoril župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš, lastnikoma picerije Kostanj, Štefki in Maksu Žnuderlu, pa je slikar podaril eno izmed svojih likovnih del. Ob tem je številno občinstvo opomnil, da je tokrat res pripravil le enodnevno razstavo, ker meni, da se otvoritev razstav še udeleži večje število zainteresiranih, pozneje pa je obiskovalcev posamezne razstave bolj malo. Tako je njegova razstava bila tudi prodajna in številni obiskovalci so odhajali domov s slikami, ki so jim bile najbolj všeč: tihožitja, cvetje, pokrajine itd.


Več v Kultura in izobraževanje