Nespamet 17-letnika, ki je vozilo upravljal s sopotnikovega sedeža

Svojo nespametno in predvsem nevarno vožnjo je objavil celo na družbenem omrežju...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. oktober 2020 ob 11:57
Sedel je na sopotnikovem sedežu in uravnaval vozilo

Sedel je na sopotnikovem sedežu in uravnaval vozilo

V mesecu septembru 2020 je bil na enem od družabnih omrežij objavljen videoposnetek predrzne in brezobzirne vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo sedel na sopotnikovem sedežu in hitrost vožnje vozila uravnaval s tempomatom. Njegovo predrzno in brezobzirno vožnjo po državni cesti v okolici Slovenske Bistrice je snemal potnik v vozilu.

Kasneje je bil video posnetek objavljen in javnosti deljen na enem od družabnih omrežij. Nespametno in nezakonito dejanje je na družabnem omrežju všečkalo nekaj več kot 700 uporabnikov.

Ker so policisti v posneti vožnji ugotovili elemente kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu, so v predkazenskem postopku zbrali vse potrebne dokaze in zoper 17-letnega mladoletnika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je s sopotnikovega sedeža vozil vozilo, podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Zagotavljanje varnosti v cestnem prometu je ena izmed primarnih nalog policije, zato policisti opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, naj spoštujejo cestno prometne predpise, vozijo obzirno in previdno, uporabnike družabnih omrežij pa, da bodo policisti prav vse objave s fotografijami in video-posnetki nezakonitih ravnanj in dejanj obravnavali ter ob upoštevanju policijskih pooblastil zoper kršitelje ali storilce kaznivih dejanj tudi ustrezno ukrepali.

[SVOJE DEJANJE BO MORAL POJASNITI NA SODIŠČU] 17-letnik je posnetek njegove predrzne in brezobzirne vožnje po državni cesti v okolici Slovenske Bistrice objavil na družbenem omrežju. Hitrost je uravnaval s tempomatom. Udeleženci v cestnem prometu: spoštujte cestno prometne predpise in vozite obzirno ter previdno. Uporabniki družbenih omrežij: zavedajte se, da bomo policisti prav vse objave s fotografijami i video-posnetki nezakonitih ravnanj in dejanj obravnavali ter ob upoštevanju policijskih pooblastil zoper kršitelje ali storilce kaznivih dejanj tudi ustrezno ukrepali. #pumaribor #slovenskapolicija #theslovenianpolice Slovenska policija /The Slovenian police

Objavil/a Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor dne Ponedeljek, 19. oktober 2020


Več v Črna kronika