Ansambel Opoj se je uvrstil v finale festivala Slovenska polka in valček 2020

To jim je uspelo že drugo leto zapored. Lansko leto s polko Naša glasba, letos z valčkom Nazaj za pol stoletja.

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2020 ob 17:14
Ansambel Opoj

Ansambel Opoj

Ansambel Opoj se je drugo leto zapored uvrstili v finale Slovenske polke in valčka. Lansko leto s polko Naša glasba, letos z valčkom Nazaj za pol stoletja. Od 24. ansamblov, ki jih je izbrala žirija (12 polk in 12 valčkov) se je po predtekmovalni in potem še polfinalni oddaji v finale uvrstilo šest ansamblov "nove generacije" (3 polke in 3 valčki), kjer jih čaka sedem že uveljavljenih ansamblov (vsi že zmagovalci SPV v preteklosti).

Že po naslovu njihovega valčka se da razbrati, da skladba govori o časih, ki so do neke mere že minili, pa o prijateljstvu, kolegialnosti in ljubezni.

Rdeča nit njihovega delovanja je ustvarjanje pristne domače narodno zabavne glasbe, skladbe pa imajo domačo, podeželsko in ljudsko tematiko. Upajo, da jim je to uspelo tudi pri valčku Nazaj za pol stoletja, da se bodo ljudje v njeni tematiki tudi prepoznali in da jim bo skladba všeč. Avtorja skladbe sta domačina - besedilo je spisal Matej Trstenjak, melodijo in aranžma je dodal kitarist v ansamblu Uroš Škripec.

Vsem poslušalcem se tudi iskreno zahvaljujejo za vso dosedanjo podporo, upajo, da bo tako tudi v prihodnje. Lepo vas pozdravljajo, ansambel Opoj.

V spodnjem videu si lahko ogledate njihov nastop v živo.



Več v Glasba in film