S kombajnom stisnil pešca ob vozilo. 66-letnik je nato umrl v bolnišnici.

Voznik kombajna je pešca po trčenju, z zadnjim delom kombajna stisnil ob desni bok osebnega avtomobila, in ga z osebnim avtomobilom vred potisnil proti sredini vozišča.

Prlekija-on.net, petek, 23. oktober 2020 ob 11:45
Pešec se je ob tem hudo telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj

Pešec se je ob tem hudo telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj

Iz PU Maribor so sporočili, da je v četrtek, 22. oktobra, 72-letni moški na njivi v naselju Dolič s kombajnom spravljal koruzo. Okoli 13. ure je z delovnim strojem-kombajnom zapeljal vzvratno, pravokotno proti vozišču lokalne ceste Levanjci - Dolič, z namenom da poravna kombajn za pričetek žetve nove vrste. Med vzvratno vožnjo je z zadnjim delom kombajna trčil v 66-letnega pešca, ki je stal ob desnem robu vozišča in se pogovarjal z 72-letno voznico osebnega avtomobila, ki je sedela v vozilu in se je ustavila zgolj zato, da je pozdravila opisanega pešca. Voznik kombajna je pešca po trčenju, z zadnjim delom kombajna stisnil ob desni bok osebnega avtomobila, in ga z osebnim avtomobilom vred potisnil proti sredini vozišča. Pešec se je ob tem hudo telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Tam je nekaj po 16. uri, zaradi prehudih poškodb, umrl.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik kombajna v organizmu še dovoljenih 0,19 mg/l alkohola, brez upoštevane tolerance. Policisti so mu odredili strokovni pregled, s katerim se bo ugotovila natančna stopnja alkohola v njegovem organizmu.

Ogled kraja prometne nesreče, ki so ga opravili mariborski prometni policisti, je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je odredila tudi nekatera nujna preiskovalna dejanja. Navzoča je bila tudi dežurna okrožna državna tožilka iz ODT na Ptuju.

Lokalna cesta je bila za ves promet zaprta med 13.30 in 18.40.

Policisti bodo voznika kombajna kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na območju PU Maribor, v 13 prometnih nesrečah, umrlo že 14 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 9 prometnih nesrečah umrlo 9 ljudi.