SBMS: Stanje nekaterih bolnikov s covid-19 je zelo resno in bodo potrebovali intenzivno zdravljenje

V Splošni bolnišnici Murska Sobota imajo 38 postelj za bolnike s covidom-19 in 6 postelj za intenzivno zdravljenje

Prlekija-on.net, petek, 23. oktober 2020 ob 13:59
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so po navodilu Ministrstva za zdravje povečali število postelj za bolnike s covidom-19 za 20 odstotkov. Od danes jih imajo 38 za bolnike, pozitivne na covid-19, in še 6 postelj za njihovo intenzivno zdravljenje. Trenutno je hospitaliziranih 38 bolnikov. Stanje nekaterih je zelo resno in bodo potrebovali intenzivno zdravljenje. Na intenzivni terapiji je 5 bolnikov, tako da je vseh 43, sporoča vodstvo bolnišnice.

Bolnike zdravijo v zgradbi starega Ginekološko-porodniškega oddelka, od tega tedna pa tudi na Infekcijskem oddelku, ki je v celoti namenjen covidnim bolnikom.

Bolniki, ki zaradi koronavirusne bolezni potrebujejo intenzivno zdravljenje, so nameščeni v prostorih Enote za intenzivno terapijo Oddelka za perioperativno medicino.

Še vedno velja, da bodo pacienti, ki so do konca oktobra naročeni na ambulantne preglede, storitev opravili, obveščali jih bodo le ob morebitni odpovedi pregleda. Če pacienti na pregled ne morejo, naj jih o tem čim prej obvestijo. Od novembra pa bodo obravnavali le paciente, napotene pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro.

Trenutno je v SBMS v bolniškem staležu 60 zdravstvenih delavcev, 21 jih je pozitivnih na covid-19.

"Zahvaljujemo se vsem zdravstvenim delavcem, ki so se odzvali na naš poziv in so se v teh težkih razmerah pripravljeni vključiti v delo v bolnišnici. Obenem znova vabimo tudi druge, da se nam pridružijo," še sporoča vodstvo bolnišnice.

V bolnišnici poteka cepljenje proti gripi za zaposlene, ob tem pozivajo državljane, da se cepijo, še posebej tisti, pri katerih lahko gripa poteka težje ali z zapleti. Kot je znano, je cepljenje zastonj.

"Razmere se iz dneva v dan slabšajo, zato dosledno izvajajmo vse preventivne ukrepe. Priporočamo, da si naložite mobilno aplikacijo za varovanje zdravja in življenja ljudi OstaniZdrav, ki nas obvesti, da smo bili v stiku z okuženo osebo," so še ob tem sporočili.