Vrtci v ljutomerski občini zaprti, na Razkrižju vrtec odprt

Konec prihodnjega tedna pa se bo glede na epidemiološko sliko odločalo o nadaljnjih ukrepih na področju varstva otrok.

Prlekija-on.net, sobota, 24. oktober 2020 ob 15:40
Ljutomerski vrtec in vsi ostali vrtci v občini bodo zaprti

Ljutomerski vrtec in vsi ostali vrtci v občini bodo zaprti

Eden izmed ukrepov Vlade Republike Slovenije za zajezitev širjenja virusa SARS-CoV-2 je tudi zapiranje vrtcev. Glede na to, da je Vlada Republike Slovenije odločanje o tem, ali bodo v posameznih občinah vrtci za najnujnejše primere odprti naložila županom, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba skupaj s sodelavci v občinski upravi v teh dneh opravila več sestankov z ravnatelji šol in vrtcev ter strokovnimi vodji vrtcev.

Skupaj s starši, ki imajo otroke v vrtcih ljutomerske občine, je bil dosežen dogovor, da vrtci v prihodnjem tednu (26.10. - 30.10.2020) ostanejo zaprti, konec prihodnjega tedna pa se bo glede na epidemiološko sliko odločalo o nadaljnjih ukrepih na področju varstva otrok.

"Hvala staršem, da razumete nastalo situacijo. Ostanimo zdravi!" ob tem sporočajo z občine.

Vrtci se prihodnji teden po večini zapirajo

To je seznam vrtcev, ki prihodnji teden ostajajo odprti


Vrtec na Razkrižju odprt

"Na podlagi vladnega odloka in obvestila Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, sem v okviru svojih pristojnosti izdal SKLEP, da bo Vrtrec Razkrižje, ki deluje v okviru OŠ Razkrižje, za tiste otroke, katerih starši si ne morejo organizirati varstva otrok, izjemoma deloval tudi po 26.10.2020. Starši, ki ste ravnateljici OŠ že sporočili, da si varstva ne morete organizirati, boste sklep župana prejeli po e-pošti s podrobnimi navodili tako za starše, kot vzgojitelje/vzgojiteljice, ki bodo z otroki delali. Trenutna slika epidemioloških razmer v občini, nam zaenkrat to omogoča, kljub temu, da se je v preteklem tednu v družinskih krogih zgodilo nekaj lahkomiselnih nerodnosti, ki pa so se srečno končale.
Bodite zdravi in se čuvajte !
" pa je sporočil župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič.

POMEMBNO OBVESTILO STARŠEM O DOLOČITVI IZJEM OD ZAPRTJA VRTCEV Na podlagi vladnega odloka in obvestila Ministrstva za...

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Sobota, 24. oktober 2020


Več v Kultura in izobraževanje