Kako v ormoško knjižnico v času epidemije?

Ob vseh omejitvah, ki so nam jih naložili, zapiranju vrtcev, trgovskih centrov in gostišč, se lahko skoraj upravičeno vprašamo: le kaj nam pa še sploh ostane? Odgovor? Branje.

Prlekija-on.net, sobota, 24. oktober 2020 ob 16:10
Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož s svojimi enotami v Ormožu, Središču ob Dravi, Svetem Tomažu in Ivanjkovcih ostaja tudi v času izrednih razmer odprta

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož s svojimi enotami v Ormožu, Središču ob Dravi, Svetem Tomažu in Ivanjkovcih ostaja tudi v času izrednih razmer odprta

V ponedeljek, 19. oktobra, je bila za celotno Slovenijo razglašena epidemija zaradi širjenja okužb z virusom SARS-COV-2. Ob vseh omejitvah, ki so nam jih naložili, zapiranju vrtcev, trgovskih centrov in gostišč, se lahko skoraj upravičeno vprašamo: le kaj nam pa še sploh ostane? Odgovor? Branje. Knjižnice do nadaljnjega, ob upoštevanju vseh priporočenih ukrepov, ostajajo odprte.

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož s svojimi enotami v Ormožu, Središču ob Dravi, Svetem Tomažu in Ivanjkovcih ostaja tudi v času izrednih razmer odprta. Vse omenjene enote obratujejo po nespremenjenem, rednem delovnem času. Ob obisku knjižnice je pa seveda potrebno biti odgovoren, tako do sebe kot do drugih ter do svojega in njihovega zdravja. Obvezno je dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov proti širjenju okužbe - nosimo masko, skrbimo za higieno rok in kašlja ter upoštevamo varno medosebno razdaljo, obiskovalce pa prosimo, naj hkrati v čim večji meri upoštevajo vladino določilo, ki knjižnicam na površini 20 m2 dovoljuje enega obiskovalca, in temu primerno prilagodijo svoje gibanje po prostorih.

Zaradi hitrega širjenja okužb svetujemo, da si čim več gradiva skušate vnaprej rezervirati oz. naročiti s pomočjo aplikacije Moja knjižnica, mobilne aplikacije mCOBISS, po telefonu ali pa nam o svojih željah sporočite na e-naslov knjiznicaorm@orm.sik.si. Gradivo vas bo tako že pripravljeno pričakalo na polici pri izposojevalnem pultu. Osebni dostop do knjižničnega gradiva je (do preklica) omogočen, v knjižnici vas bomo pa pričakali strokovni delavci, ki smo vam kot vedno na voljo za bralne nasvete in iskanje knjig, ki jih želite ali potrebujete. Še naprej bomo tudi na voljo vsem osnovnošolcem, srednješolcem in študentom, ki bodo potrebovali raznorazno gradivo v izobraževalne namene, domače branje in bralne značke.

Vse prireditve v knjižnici, literarni večeri, strokovna predavanja in pravljične ure, so do nadaljnjega odpovedane.

Ob omejitvi zbiranja na največ 6 oseb so odpovedana tudi vsa srečanja bralnih klubov, torej bralnega kluba v Ormožu, Središču ob Dravi in pri Svetem Tomažu. Še naprej bomo pa nadaljevali s projekti, v katerih obiskovalci sodelujete posamezno: počasi se zaključuje Bralna značka za odrasle 2020 in pričenja Pikina bralna značka v šolskem letu 2020/2021. Vljudno vabljeni, da se nam z branjem pridružite!

O morebitnih spremembah v zvezi z odprtostjo knjižnice, dostopnostjo gradiva in načinu izposoje vas bomo redno obveščali na spletni strani Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož (www.orm.sik.si), družabnih omrežjih in preko medijev. Obenem vas pa vabimo k izposoji knjig in drugega gradiva, ki vas bo kratkočasilo, razbremenilo ter tudi kaj naučilo; knjižničarji bomo z vami tudi v teh težkih časih in požrtvovalno, kolikor bo v naših močeh, skrbeli, da vam priložnosti za branje ne bo zmanjkalo.

Ostanite zdravi in odgovorni!

Marinka Vnuk
Foto: Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož

Knjižnica Ormož, Žigrova ulica 6b: (02) 741 55 87 (ponedeljek, torek, sreda, petek: 8.00-17.00; četrtek: 8.00-19.00; sobota: 8.00-13.00);
Knjižnica Središče ob Dravi, Slovenska cesta 22: (02) 741 52 73 (ponedeljek, sreda, četrtek: 14.00-19.00);
Knjižnica Sveti Tomaž, Sveti Tomaž 11: (02) 713 30 58 (ponedeljek, sreda: 13.00-18.00, petek: 8.00-13.00);
Knjižnica Ivanjkovci, Ivanjkovci 71a: (02) 741 55 81 (ponedeljek: 9.00-14.00, torek, četrtek: 13.00-18.00).

Dosegljivi smo vam tudi na e-naslovu knjiznicaorm@orm.sik.si. Vse pomembne informacije lahko najdete tudi na spletni strani knjižnice: www.orm.sik.si.



Več v Kultura in izobraževanje