Z ogledom kraja požara kriminalisti niso mogli ne potrditi in ne izključiti tuje krivde

Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni okoli 300.000 evrov.

Prlekija-on.net, torek, 27. oktober 2020 ob 15:20
Požar

Požar

V ponedeljek smo že poročali o požaru na gospodarskem poslopju v Žamencih. Iz PU Maribor so sedaj sporočili, da so kriminalisti z ogledom ugotovili, da je do požara prišlo zjutraj okoli 4. ure v stanovanjski hiši na tem naslovu, ogenj pa se je razširil po njej. Najverjetneje zaradi močnega vetra je ogenj preskočil še na ostrešje gospodarskega poslopja in nadstrešek, pod katerim so bila zložena drva. V požaru je opisano skoraj v celoti zgorelo, poškodovan ni bil nihče.

Materialna škoda znaša po nestrokovni oceni okoli 300.000 evrov.

Požar je uničil poslopje (simbolična fotografija)

Požar uničil gospodarsko poslopje in se razširil še na dve hiši. Škode za okoli pol milijona evrov.


Z ogledom kraja požara kriminalisti niso mogli ne potrditi in ne izključiti tuje krivde. Z zbiranjem obvestil in opravljanjem drugih procesnih opravil, tudi v sodelovanju z Nacionalnim forenzičnim laboratorijem, nadaljujejo.

Na podlagi ugotovitev bodo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali ustrezen dokument, poročilo oz. kazensko ovadbo.

Včeraj 26.10. ob 4.35 uri smo bili aktivirani na požar v Žamence 5b. Zagorelo je gospodarsko poslopje in stanovanjska...

Objavil/a PGD Žamenci dne Torek, 27. oktober 2020


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika