Mlada družina ostala brez svojega novega doma. Vsi lahko pomagamo.

Mlada družina je več let vso svojo energijo in denar vlagala v gradnjo hiše, ki je bila že skoraj zaključena. Prejšnji ponedeljek jim je požar vzel vse...

Prlekija-on.net, torek, 27. oktober 2020 ob 19:17
Požar je uničil hišo

Požar je uničil hišo

Prejšnji teden, v ponedeljek popoldan je zagorelo na stanovanjski hiši na Kroški ulici v Murski Soboti. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo v notranjosti hiše, od koder se je požar razširil. Policisti so takrat z zbiranjem obvestil preučevali možne vzroke požara.

Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 70.000 evrov škode. Tuja krivda za požar je izključena.

V požaru je bila uničena povsem nova stanovanjska hiša mlade družine s tremi majhnimi otroki, ki je tako ostala brez svojega novega doma.

Za pomoč družini, je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, OZ Murska Sobota, odprt poseben račun.

Vsi, ki bi želeli družini ob tej tragediji pomagati, lahko dobrodelni prispevek nakažete na:

Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Murska Sobota, Ul. Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota
Št. TRR: SI56 0234 0001 0419 250
Sklic: SI 00 19102020-15
Koda namena: OTHR
Namen: POŽAR KROŠKA

"Mlada družina je več let vso svojo energijo in denar vlagala v gradnjo hiše, ki je bila že skoraj zaključena. Otroci so tako težko pričakovali in se veselili, da se bodo v novem letu vselili v svoj novi dom. V gradnjo je bilo vloženega nešteto ur napornega ročnega dela, uporabljeni so bili naravni materiali (les, slama, glina), da bi bila njihova hiša čim bolj okolju in zdravju prijazna.
Njihova prihodnost, sanje in vsa vložena energija so bili v tistem popoldnevu uničeni. Na srečo so vsi ostali nepoškodovani. Gasilcem je uspelo ubraniti požar do te mere, da ni ogrozil sosednjih objektov, za kar so jim zelo hvaležni. Hiše mlade družine žal niso uspeli rešiti. Hiša je večinoma zgorela, kar ni zgorelo, je žal popolnoma uničeno. Zaradi požara je uničeno tudi vso orodje za gradnjo in gradbeni material za dokončanje hiše. Sedaj je potrebno hišo še porušiti, ker je nevarna za okolico. Ob požaru je nastala velika materialna škoda.
S pomočjo dobrih ljudi bo družina dobila svoj novi dom in si bo mogoče vsaj malo lahko opomogla od nesreče, ki jo je doletela.
Zbrana sredstva so vodena pregledno in bodo uporabljena za ureditev novega doma mlade družine.
Za Vašo dobroto in odprto srce, Vam bo družina ob tej žalostni zgodbi, neizmerno hvaležna!
" ob tem prijatelji in znanci družine prosijo za pomoč.

Sploh ne najdem besed, ko se zgodi taka tragedija Se toliko tezje je, ko se to zgodi tvojim bliznjim. Vsi...

Objavil/a Laura Kolbl dne Torek, 27. oktober 2020


Več v Kultura in izobraževanje